ICO, DAF en Kunstbende

ICO, DAF en Kunstbende

Op de 1e verdieping van ons pand vind je de grootste huurder van Podium Zuidhaege: advies-, netwerk- en projectorganisatie ICO Centrum voor Kunst & Cultuur. Ook Digital Art Factory en Kunstbende Drenthe zijn in ons pand gevestigd.

Kunst, cultuur, art..

De missie van het ICO is om creativiteit te bevorderen en talent te ontwikkelen, voor iedereen, maar voor kinderen en jongeren in het bijzonder. Creativiteit en kunst zorgen voor een andere kijk op de wereld, en het draagt bij aan innovatie en leefbaarheid. Niet onbelangrijk dus.

Netwerken en adviseren

Naast het organiseren van vele onderwijsprojecten en activiteiten en evenementen in de vrije tijd, wordt er veel tijd besteed aan netwerken en adviseren. Het ICO heeft een uitgebreid netwerk van kunstprofessionals, die ze inzetten voor hun projecten. Zij adviseren scholen op het gebied van cultuuronderwijs en zijn ook nauw betrokken bij de uiteindelijke uitvoering. Jaarlijks gaan er honderden leerlingen van basisscholen en middelbare scholen creatief aan de slag tijdens hun projecten. Als je leerlingen in de gangen van Podium Zuidhaege bezig ziet met iPads, kwasten of met het maken van dansmoves, dan zijn ze hoogstwaarschijnlijk bezig met een ICO-onderwijsproject.

Veel jonge mensen

Het ICO maakt veel gebruik van onze zalen. Bijvoorbeeld voor de voorrondes en wedstrijddagen van onze talentontwikkelingsprogramma’s Kunstbende en Kunsthelden. Allemaal jonge mensen! Zij merken dat iedereen zich op zijn gemak voelt in het gebouw. En dat is natuurlijk fijn als je gaat optreden voor een groot publiek!

Projecten in de vrije tijd

Afgelopen mei heeft het ICO een jongeren-area met optredens, een silent disco, een virtuele escape room, een DIY hoek en photobooth gerealiseerd op het Bevrijdingsfestival Drenthe. Iets heel anders is de Culturele Zaterdag, de open monumentendag in Aa en Hunze, die zij op 8 september organiseren. Daarnaast verzorgen ze een deel van de programmering van culturele zondagen in de Gouverneurstuin, van diverse evenementen in Assen en van de provinciale jeugdorkestendag Symfonica in D. en nog veel meer. Zij werken ook veel samen met andere Drentse partijen.

Digital Art Factory

Sinds 2016 kunnen creatieve jongeren elkaar in DAF ontmoeten om te experimenteren, onderzoeken, ideeën uit te wisselen, te creëren en ondernemen. Het is een echte ontdek- en maakplek. Virtuele kunstwerken en animaties maken, apps ontwikkelen, ze kunnen het allemaal en als ze het niet kunnen gaan ze op onderzoek uit. DAF is voor scholen ook erg interessant, met al hun kennis over nieuwe media en mediawijsheid. Ze hebben een eigen plekje in Podium Zuidhaege, dat ze zelf ingericht hebben en waar al hun tools en kunstwerken kunnen staan.

Meer informatie

Op de websites www.ico-kunstencentrum.nl en www.digitalartfactory.nl vind je meer informatie over ICO en DAF. Of zoek ze eens op via sociale media: Facebook, Instagram, Twitter, LinkedIn of YouTube. Daar staat meer informatie over hun projecten, en over hoe je met hen in contact kunt komen.