Kunstgeschiedenis Collegereeks - De Vrije Academie

Vrije Academie Collegereeksen

De Vrije academie verzorgt ook dit seizoen weer een aantal collegereeksen over kunst en kunstgeschiedenis. De colleges hebben verschillende startmomenten. Kijk voor exacte data en tijden op de website van de Vrije academie.

Kunstgeschiedenis semester 1

Over de vroegste ontwikkelingen in de kunstgeschiedenis. Een zeer uitgebreid chronologisch overzicht van de westerse kunstgeschiedenis. Dit semester komen aan bod: Egypte, Griekse en Romeinse oudheid, Vroegchristelijke kunst, Oost-Romeinse Rijk en Byzantium.

Kunstgeschiedenis semester 2

Je leert o.a. Germaanse kunst van Keltische kunst onderscheiden. Tijdens dit semester komen aan bod: Germaanse en Keltische kunst, Karolingische en Ottoonse kunst, Romaans, Gotiek en Renaissance.

Colleges Chinese kunst en cultuur

Een historisch overzicht. Je hoort over de relatie met het Westen, over de opkomst van het communisme en over het economische wonder van de afgelopen 25 jaar.

Colleges Symboliek

In de Colleges Symboliek buig je je over symbolen, thema’s en verborgen verhalen in de kunst van de oudheid tot het postmodernisme. Je leert zelf de verborgen verhalen te lezen in de kunst van de oudheid tot het postmodernisme.

Colleges Meesters van het modernisme

In deze collegereeks maak je kennis met het werk van tien onbetwiste meesters van de moderne architectuur. Tien architecten die iedereen moet kennen. Van Victor Horta en Ludwig Mies van der Rohe tot Louis Kahn. Ook Antoni Gaudí i Cornet, Frank Lloyd Wright, Hendrik Pieter Berlage, Michel de Klerk, Adolf Loos, Le Corbusier en Alvar Aalto krijgen een heel eigen college.

 

Contact:

Vrije Academie

T 020 - 8919000

ab@vrijeacademie.nl

W: vrijeacademie.nl