Evenement

za 7 mrt
Diversen

Zonta & PZ | 2e Mimosa Vrouwenfestival

Vrolijk Vrouwenfestival in het teken van 75 jaar Bevrijding -

 
Datum:
Zaterdag 7 maart 2020 19:00
Locatie:
Podium Zuidhaege - De Schalm, HPK, Theatercafé

De tweede editie van het Mimosa Vrouwenfestival 

- in het teken van 75 jaar bevrijding -

Dit jaar vieren we, naast Internationale Vrouwendag, dat vrouwen in oorlogstijd het dagelijks leven altijd gaande houden, terwijl mannen vechten aan het front. En wat blijkt? Vrouwen houden de boel prima draaiend, niet zelden beter dan mannen.

Na iedere oorlog smaakt dat voor veel vrouwen - in Europa en ver daarbuiten - naar meer. Het zijn altijd belangrijke jaren in de ontwikkeling van vrouwen op de arbeidsmarkt en voor economische onafhankelijkheid.

En ja, dat vinden de dames van Zonta Drenthe en de dames van Podium Zuidhaege een goede viering waard! Dit jaar ook samen met NAVTC (Nederlands Arabische Vriendschapstichting voor Taal en Cultuu). .

Het festival is vernoemd naar de mimosabloem. Op Internationale Vrouwendag – in Italië Festa della Donna – geven vrouwen elkaar traditiegetrouw mimosabloemen, de eerste bloeiers na de winter. In Italië staat dan ook het feestelijke element op deze dag voorop.

Er worden verschillende korte workshops gegeven. Maar je kunt ook gaan voor muziek, dans, lekkere hapjes en/of kletsen. Kom en beleef een heerlijk ongecompliceerde avond.
Mannen ook welkom!

Programma:
19.00 UUR — Inloop
19.30 UUR — Start programma
19.40 UUR — Wildflower - 'Grow untamed and bloom, in the most unexpected way'. - Marleen en Selina zingen over de kracht van vrouwen -
20.00 UUR — Dansact Sugarspin  - https://youtu.be/v9xxeWRxSbA -
20.05 UUR — Workshop Charleston/Lindy Hop, workshop visagie door Alca Schreurs & workshop collage maken door Roshny Tahapari
22.00 tot 00.00 — Feest met DJ La Pasión 

ZAAL
VERSCHILLENDE ZALEN
TIJD
19.00 UUR
PRIJS
10,- INCL. 1 DRANKJE

Sugarspin

NAVTC - Nederlands Arabische Vriendschapstichting voor Taal en Cultuur

DJ la Passión, AKA DJ Mary - ook wel: La Sandunguera

Roshny Tahapari

Wildflower - 'Grow untamed and bloom, in the most unexpected way'.

Meer diversen: