Evenement

za 7 mrt
Diversen

Zonta & PZ | 2e Mimosa Vrouwenfestival

Vrolijk Vrouwenfestival in het teken van 75 jaar Bevrijding -

 
Datum:
Zaterdag 7 maart 2020 19:00
Locatie:
Podium Zuidhaege - De Schalm, HPK, Theatercafé

De tweede editie van het Mimosa Vrouwenfestival staat in het teken van 75 jaar bevrijding.

Dit jaar vieren we, naast de Internationale Vrouwendag, de vrouwen die in de Tweede Wereldoorlog het dagelijks leven in Europa gaande hielden, terwijl de mannen gingen vechten aan het front. En wat bleek? Vrouwen hielden de boel prima draaiend, soms zelfs beter dan mannen het ooit gedaan hadden.

Na de oorlog smaakte dat voor veel vrouwen naar meer. Het waren belangrijke jaren in de ontwikkeling van vrouwen op de arbeidsmarkt en economische onafhankelijkheid. En ja, dat vinden de dames van Zonta Drenthe, de Soroptimisten en de dames van Podium Zuidhaege een goede viering waard! Dit jaar ook samen met NAVTC .

Het festival is vernoemd naar de mimosabloem. Op Internationale Vrouwendag – in Italië Festa della Donna – geven vrouwen elkaar traditiegetrouw mimosabloemen, de eerste bloeiers na de winter. In Italië staat dan ook het feestelijke element op deze dag voorop.

Er worden verschillende korte workshops gegeven. Maar je kunt ook gaan voor muziek, dans, lekkere hapjes en/of kletsen. Kom en beleef een heerlijk ongecompliceerde avond.
Mannen ook welkom!

Programma:
19.00 UUR — Inloop
19.30 UUR — Start programma
19.40 UUR — Muziek door Selina Koen
20.00 UUR — Dansact Sugarspin  - https://youtu.be/v9xxeWRxSbA -
20.05 UUR — Workshop Charleston/Lindy Hop & workshop visagie
21.00 tot 00.00 — Feest met DJ

ZAAL
VERSCHILLENDE ZALEN
TIJD
19.00 UUR
PRIJS
10,- INCL. 1 DRANKJE

Meer diversen: