Evenement

zo 20 sep
Diversen

Vertelcafé | 20 september 2020

- Jong in de 2e Wereldoorlog-

 
Datum:
Zondag 20 september 2020 14:30
Locatie:
Podium Zuidhaege - HPK

Vertelcafé met Jong in WOII

Het Vertelcafé gaat weer van start op zondag 20 september. De bijeenkomst is in een zeer ruime zaal, waar iedereen op afstand een plekje kan vinden.

In het voorjaar is alles stil komen te liggen – ook de voorstelling die zij hadden voorbereid voor het herdenkingsjaar van 75 jaar bevrijding.

Jeanet Landman: ”Terwijl wij met de voorbereidingen bezig waren, merkten wij, vertellers en muzikanten, hoe de verhalen ons allemaal raakten; verhalen van mensen die we hadden geïnterviewd en die als kind de Tweede Wereldoorlog hebben meegemaakt.”

“Ondertussen leven we zelf ook allemaal in een hele vreemde periode. Misschien is er daarom nog meer begrip voor de opgetekende verhalen. Het zijn geen grote heldenverhalen – juist niet; het gaat om het “gewone” leven in een ongewone tijd. Hoe hebben mensen die tijd ervaren. En vooral ook: hoe hebben ze de bevrijding ervaren. En een verteld verhaal geeft niet alleen informatie, maar vooral een ervaring. Niet voor niets is Verhalen Vertellen onlangs officieel bijgeschreven op de lijst van immaterieel erfgoed Nederland.”

De verhalen worden verteld door vertellers van de vertelgroepen de Verhalenhoed uit Assen en Twoes uit Groningen. Ons oudste lid, Herma Bruch, vertelt haar eigen verhaal, over hoe zij de oorlog in Enschede heeft meegemaakt.

Met muziek op trekharmonica door MariAnne en Elly.

Wel graag reserveren voor het Vertelcafé. Dit kan bij Jeanet Landman(verhalenvertelster en organisatie Vertelcafé), jestola@xs4all.nl   06 13590459

De toegang is gratis, een vrijwillige bijdrage is welkom (contant) .

Meer diversen: