Evenement

za 12 jun
Muziek

UITVERKOCHT! ArtEZ | Levenslang Long

- De ode aan Robert Long nu op 12 juni! -

 
Datum:
Zaterdag 12 juni 2021 20:00
Locatie:
Podium Zuidhaege - De Schalm, Theatercafé

NIEUWE DATUM:

Deze voorstelling is verplaatst naar 12 juni 2021!

Robert Long, één van de meest spraakmakende en maatschappijkritische personen die Nederland gekend heeft, staat centraal in de jaarlijkse theaterproductie van de afdeling Jazz & Pop van het ArtEZ Conservatorium Zwolle. De studenten van ArtEZ brengen hun eigen keuze uit zijn oeuvre in het splinternieuwe programma Levenslang Long. De productie staat onder leiding van docent en jazzvocalist Ronald Douglas en wordt geregisseerd door Louis van Beek. Een actuele voorstelling vol herkenning met wederom een aantal prachtige door Jan Wichert Bunschoten geschreven close-harmony arrangementen van liedjes van Long.

 

Robert Long (1943 – 2006)

Met het album Vroeger Of Later (1974) vestigde Robert Long zijn naam als zanger van zelfgeschreven liedjes met prikkelende teksten. Zo was Long de eerste Nederlander die de herenliefde bezong en schopte hij tegen heilige huisjes als de kerk, de paus en de Evangelische Omroep. Maar niet alleen in zijn teksten was hij kritisch.

Ook de misstanden in de bio-industrie wist hij als woordvoerder van de organisatie Varkens in Nood publiekelijk aan de orde te stellen.

Robert Long, boven alles een rebelse levenskunstenaar die zijn publiek graag een spiegel voorhield, was niet alleen veelzijdig in zijn teksten en muzikale repertoire. Hij was tevens een begenadigd tv-presentator, toneelschrijver, regisseur, componist, romanschrijver, columnist en cabaretier. Niet voor niets ontving hij maar liefst 6 Edisons en een Gouden Harp.

LET OP: Kaartverkoop verloopt iets anders dan normaal!

Er zijn twee soorten tickets: een ticket voor 1 persoon en een ticket voor 2 personen. Kom je uit hetzelfde huishouden en wil je bij elkaar zitten? Kies dan voor de tweepersoonsticket.

Kom je met een gezelschap waarvan de leden niet tot hetzelfde huishouden behoren? Kies dan voor losse 1-persoonstickets. Je wordt dan met een tussenruimte van 1,5 meter geplaceerd.

Samenstelling gezelschap ArtEZ

Band:

Koen Gijsman - piano

Burg van Raalte - drums

Remco van Vugt - bas

Tom Gregoor - gitaar

 

Regie: Louis van Beek

 

Koorarrangementen: Jan Wichert Bunschoten

 

Productie: Tibor Elferink

 

Audio techniek: Johan van Loo & Bern Wortelboer

 

Licht: Jan Willem Jansen

 

Artistieke leiding: Ronald Douglas

 

Vocalisten:

Wolter Hoeksema

Stacey Krens

Fabiënne Schadee

Rick Tempelaar

Naomi van Veen

Hannah Faber

Meer muziek: