Evenement

zo 24 mrt
Muziek

Symfonieorkest De Harmonie | Concert 9e lustrum

Concert 9e lustrum

 
Datum:
Zondag 24 maart 2019 15:00
Locatie:
Podium Zuidhaege - De Schalm

Symfonieorkest De Harmonie werd in 1974 opgericht door een aantal leden van studentenorkesten. Het ensemble werd vernoemd naar de vermaarde Groningse concertzaal De Harmonie, die in 1971 werd gesloten en vervolgens twee jaar later werd afgebroken op de voorgevel na.

Het orkest bestaat uit gevorderde amateur-musici uit Groningen, Drenthe en Friesland, en formeert zich twee maal per jaar, onder leiding van dirigent Gerard Wiarda, om in een korte en intensieve repetitieperiode een programma in te studeren, met tenminste één concertstuk waarin een (vaak beginnend) professioneel musicus kan soleren. Dat programma wordt dan op een aantal concerten in Groningen en omgeving ten gehore gebracht. Dat biedt de deelnemers de mogelijkheid en de uitdaging muziek te maken in een vaak druk bestaan.

De uitvoeringen van symfonieorkest De Harmonie beogen altijd om op een laagdrempelige wijze mensen met gevarieerde muziekstijlen in contact te brengen. Gevestigde stukken worden gecombineerd met onbekende en nieuwe elementen.

Programma:

W.A. Mozart, Der Leierer

W.A. Mozart, Concert voor twee piano’s

F. Poulenc, Concert voor twee piano’s

F. Poulenc, Sinfonietta

Solisten: Ellen Dijkhuizen, Ties Molenhuis, piano

Kaarten voor de concerten zijn te reserveren op onderstaande wijze:

- Door het sturen van een e-mail naar: reserverenharmonie@gmail.com

Vermeld uw naam en het aantal (en type) kaarten. Vermeld ook de datum en plaats van het concert. U ontvangt een bevestiging per mail en betaalt ter plaatse het voorverkoop tarief (€14,00)

- Via de deelnemers aan dit project. U betaalt het voorverkoop tarief van € 14,00

Standaardprijs per kaartje:  € 16,50

12 - 24 jaar, studenten:  € 11,50

Kinderen tot 12 jaar:       gratis

 

Meer muziek: