Evenement

vr 12 apr
Beeldende kunst, Exposities

Opening Expositie | Zussen Koot

- vijf tuindersdochters in de schone kunsten -

 
Datum:
Vrijdag 12 april 2019 17:00
Locatie:
Podium Zuidhaege - Theatercafé

Opening expositie | Zussen Koot

Vijf zussen, allen geboren in Nootdorp (Zuid-Holland) en opgegroeid in een groot, open, sociaal en gezellig tuindersgezin. Door deze expositie laten ze zien hoe zij vanuit eenzelfde achtergrond op hun eigen wijze met creativiteit en een vrije manier van denken omgaan.

Carina (1954) Delft

In 1980 studeert Carina af aan de Kunstacademie Den Haag (KABK), richting grafische vormgeving. Daarna leidt zij een eigen ontwerpbureau in Delft. Achter dat bureau staat inmiddels een punt, maar Carina blijft mooie dingen maken.

Marike (1956) Lanet

Van jongs af aan was Marike creatief en ondernemend. Inmiddels woont zij al 18 jaar in Zuid Frankrijk. Sinds 2012 is zij fulltime kunstenares. Marike is autodidact; geïnspireerd door haar omgeving maakt zij aquarellen, acryl en olieverf schilderijen.

Nelleke (1957) Leeuwarden

Na vele jaren werken in het onderwijs als teken- en NT2docent maakt Nelleke nu haar eigen kunst. Zij speelt met en combineert allerlei materialen. Uiteindelijk wil zij een beeld maken, waar de kijker door wordt geraakt, geprikkeld en/of geïnspireerd.

Angela (1963) Woerden

Vanaf haar 4e jaar heeft Angela een grote passie voor muziek, dans en theater. Naast interim-werkzaamheden in het onderwijs, is Angela dagvoorzitter en lady-speaker voor conferenties en evenementen. Haar creativiteit en passie komen hier goed tot hun recht!

Poldy (1970) Assen

Als jongste zus is Poldy volop geïnspireerd door haar oudere zussen. Dit geldt voor hun wijze levenslessen en op het vlak van creativiteit. Nu is zij met veel plezier algemeen manager van Podium Zuidhaege en maakt in haar vrije tijd olieverf- en acrylschilderijen.

Opening 12 april 17:00 uur

Theatercafé Podium Zuidhaege

Meer beeldende kunst en exposities: