Evenement

za 29 mei
Exposities

Opening expositie | Waar ben je?

- expositie door beweging ‘van leerplicht naar ontwikkelrecht’ -

 
Datum:
Zaterdag 29 mei 2021 14:00
Locatie:
Podium Zuidhaege - De Schalm, Theatercafé

Samen werken aan ontwikkeling van kinderen

Nog steeds hebben niet alle kinderen/jongeren in ons land (en dus ook niet in het Noorden van ons land) de kans om zich goed te ontwikkelen. De beweging ‘van leerplicht naar ontwikkelrecht’ vindt dat alle kinderen daar gewoonweg recht op hebben. Daarom zijn ze, als gezamenlijke organisaties voor onderwijs en zorg in de drie Noordelijke provincies, deze beweging begonnen. Ze hebben de Hanze Ontwerpfabriek ingeschakeld en een grote groep creatieve studenten vanuit diverse opleidingen. En ook het Drents Museum. Met Gedragswerk als aanjager van de beweging. Omdat we het anders kunnen doen. Op andere manieren, via andere aanpakken, met andere mensen met andere kwaliteiten.

Tentoonstelling

Ze werken via een aantal routes: zo is er de ‘verhalenroute’, waarbij studenten op allerlei plekken in het Noorden de verhalen ophalen van kinderen, ouders en begeleiders/ondersteuners. Daarnaast is er de ‘kunstroute’; ook hier gaan studenten op pad om met kinderen op de plek, waar ze verblijven op een beeldende of muzikale manier aan het werk te gaan. Er ontstaan zo kunstwerken, waarmee kinderen zeggen ‘wie ben ik nu?’ en ‘wat zou ik willen?’. Want het gaat bij deze beweging om de kinderen/jeugdigen en hoe we hen benaderen om zich te ontwikkelen. Daar hebben ze allemaal recht op.

Met al die gemaakte kunstwerken organiseren we met het Drents Museum een interactieve tentoonstelling met als titel: ‘Waar ben je?’

We nodigen je hierbij van harte uit om deze tentoonstelling, hetzij live, hetzij via digitale weg, te bezoeken. Graag treffen we je op een van de openingsdagen van de expositie en/of via de digitale weg.

Mogelijkheden voor bezoek

•             Bijwonen van de opening op zaterdag 29 mei:

Via deze link meld je jezelf aan en de mensen met wie je wil komen.

•             Aanmelden voor activiteiten in de week na de opening:

Via bovenstaande link kun je je ook hiervoor aanmelden.

•             Bezoeken van expositie:

 Je kunt de expositie tijdens openingstijden bezoeken. De opningstijden vind je onderaan deze pagina.

We kijken uit naar je komst!

 

Meer exposities: