Evenement

vr 23 nov
Beeldende kunst

Opening Expositie Frans Jansen

- expositie van 19 november tot 21 december 2018 -

 
Datum:
Vrijdag 23 november 2018 19:30
Locatie:
Podium Zuidhaege - Theatercafé

Het werk van Frans Jansen (Steenwijk 1945) bestaat uit een bonte  aaneenschakelingen van kleuren, die de toeschouwer in verleiding brengen. Jansen is een figuratief en abstract werkende kunstenaar. De voorstellingen die hij maakt zijn ontleend aan de waarneembare werkelijkheid om ons heen. In zijn werk gaat het om de verbeelding van de werkelijkheid, die voortkomt uit de improvisatie van de geest. In zijn oeuvre heeft hij alle denkbare disciplines
toegepast en is een grote diversiteit waar te nemen. Er is geen consequente lijn in te zien, stilistisch noch technisch. Dit kenmerkt de grilligheid van Frans Jansen; hij wil nergens bij horen, hij hoort bij zichzelf.

Frans Jansen: “Als beeldend kunstenaar behoor ik tot de categorie avonturiers. In een poging alle facetten van mijn mogelijkheden te ontdekken blijf ik van alles uitproberen. Vandaar dat k op het moment toch weer strikt figuratieve schilderijen maak, waarin weer gezocht wordt naar de schoonheid, waarschijnlijk de enige vorm van troost die voor mij is weggelegd."

Meer beeldende kunst: