Evenement

zo 21 okt
Beeldende kunst, Exposities

Opening Expositie Bert Jippes | JeugdTheaterFestival

- Fotografie JeugdTheaterFestival -

 
Datum:
Zondag 21 oktober 2018 13:00
Locatie:
Podium Zuidhaege - Theatercafé

Bert Jippes / Fotografie JeugdTheaterFestival

Bert Jippes werkte 34 jaar als fotograaf voor de Drentse en Asser Courant. Hij staat bekend om zijn portretfotografie, zo levensecht mogelijk en niet geposeerd. In 1976 won Bert de tweede prijs in de categorie portretten van de fotoprijs De Zilveren Camera. Hij is blijven fotograferen. De drang om iets te willen vertellen over dingen die hem bezighouden is altijd gebleven. Hij voelt zich het meest thuis in documentaire fotografie. Een verhaal in één of meerdere foto’s proberen uit te drukken.

Nadat hij gestopt was als persfotograaf heeft hij zich toegelegd op theaterfotografie. Hij vindt het daarbij belangrijk de voorstelling niet te verstoren, gebruik makend van het aanwezige theaterlicht. Bert: “Eigenlijk is het hele leven een vorm van theater. Ik ben vooral geïnteresseerd in de  achterliggende emoties die er uit voortvloeien. Wie is de mens achter al die omhullende cultuurlagen en trends en wat voor rol speelt hij in het theater van het leven? Kinderen zijn daarbij nog het meest puur en onbedorven.”

De expositie in Podium Zuidhaege bestaat voornamelijk uit foto’s van zijn hand van de afgelopen die festivals. Daarnaast is op de eerste verdieping een serie foto’s te vinden van Berts reis naar de  Filipijnen in 2017.

open 21 oktober

tijd 13.00

prijs gratis

Informatie op

podiumzuidhaege.nl

Meer beeldende kunst en exposities: