Evenement

vr 13 mrt
Theater

Noord-Nederlands TheaterFestival | 2020

- Festival op de scheidslijn tussen amateur- en professioneel theater -

 
Datum:
Vrijdag 13 maart 2020 19:30
Locatie:
Podium Zuidhaege - De Schalm, HPK, Theatercafé

De scheidslijn tussen amateur- en professioneel theater is dun. Want waar pas jij, als je een jonge theatermaker bent, net afgestudeerd van de Toneelschool en geen geld om een voorstelling te maken, maar je doet het tóch? Of als je, naast je fulltime baan, de sterren
van de hemel speelt in een amateurgezelschap en regelmatig wordt gevraagd voor een professionele rol? Of je hebt een voorstelling gemaakt voor een festival en geen idee waar je die voorstelling daarna nog zou kunnen spelen?

Podium Zuidhaege wil in maart een weekend lang dé ontmoetings- en speelplek zijn van theatermakers met lef en kwaliteit. En waar kan dat beter dan in onze zalen: de Schalm met de mooiste zichtlijnen van Noord-Nederland, de HP Keuningzaal, waar niemand geluidsversterking nodig heeft, of het theatercafé, waar je zó dicht op je publiek kunt spelen, dat ze je kunnen aanraken?

Het afgelopen seizoen zochten we contact met de theatermakers en programmeurs in Noord-Nederland. Dit resulteerde in een inspirerende bijeenkomst met een aantal van hen. We gaan een festival bouwen voor, door en met theatermakers. Met workshops,
masterclasses en voorstellingen. We gaan kennis en ervaringen uitwisselen en plannen smeden om te komen tot een waardevol theaterfestival. Een festival, dat met een beetje goede wil, een jaarlijks terugkerend fenomeen wordt. Met Assen als theatraal centrum voor de drie noordelijke provincies.

Heb je belangstelling voor dit festival, vanuit welke rol dan ook? Neem dan contact met ons op via info@podiumzuidhaege.nl.

DRENTHE

DE LEGE RUIMTE speelt Wie is er bang voor Virginia Woolf?

De Lege Ruimte, het theatergezelschap van Jos Visscher, duikt nog één keer op, in Assen. Deze keer bij grote uitzondering niet in iemands woonkamer maar in Podium Zuidhaege! Met de klassieker ‘Wie is er bang voor Virginia Woolf?’ Speciaal voor dit Noord-Nederlands Theater Festival.

FRIESLAND
ILLUSTERE FIGUREN
Illustere figuren ziet theater als levendige broedplaats waarin acteurs en publiek zich elke keer opnieuw tot elkaar moeten verhouden. Binnen elke voorstelling wordt gezocht naar de rollen die de acteurs spelen en welke rol het publiek speelt. Ze vermaken, prikkelen,
ontroeren, poneren, agenderen en doen bewegen.

GRONINGEN

Voor de vertegenwoordiging van Groningen in het Noord-Nederlands Theaterfestival zijn we nog in gesprek met verschillende partijen. Wordt vervolgd….

MASTERCLASSES
Uit de eerste bijeenkomst voor het NNTF kwam naar voren dat zowel theatermakers als theaterzalen behoefte hebben aan meer informatie over zowel marketing als fondsenwerving. Over beide onderwerpen organiseren we tijdens het festival masterclasses.

Volg voor meer info over het festival in de loop van 2020 deze website.

Meer theater:

Theater

Theater FlauweCult | Feestje!?

- een voorstelling vol taal, beweging en ritme -

zaterdag 23 november 2019 20:00

Theater

't Aol Volk | Neimoodse Scharrelderij

- Blijspel in drie bedrijven-

vrijdag 6 december 2019 20:00

Theater

Vertelcafé |15 december 2019

- m.m.v. Vertelgroep de Verhalenhoed -

zondag 15 december 2019 14:30

Theater

Vertelcafé | 19 januari 2020

- m.m.v. Vertelgroep de Verhalenhoed -

zondag 19 januari 2020 14:30

Theater

Vertelcafé | 9 februari 2020

- m.m.v. Vertelgroep de Verhalenhoed -

zondag 9 februari 2020 14:30

Theater, Muziek

Theater Trots | Musical Theater Uniek

- Theater door mensen met een verstandelijke beperking -

zaterdag 22 februari 2020 20:00

Theater

Theater APK | Veen!

- Theater over de Drentse elementen van 'Publieke Werken' -

vrijdag 6 maart 2020 20:00

Theater

Noord-Nederlands TheaterFestival | 2020

- Festival op de scheidslijn tussen amateur- en professioneel theater -

vrijdag 13 maart 2020 19:30