Evenement

vr 8 mrt
Exposities, Muziek, Dans, Art Performance

Mimosa Vrouwenfestival | i.s.m. Zonta

- Een ode aan de kans om te kiezen -

 
Datum:
Vrijdag 8 maart 2019 19:30
Locatie:
Podium Zuidhaege - HPK, Theatercafé

Podium Zuidhaege organiseert in samenwerking met Zonta Drenthe en de Soroptimistenclub Assen een feestelijke, gezellige en ongedwongen avond om te vieren dat vrouwen al honderd jaar kiesrecht hebben.

Mimosa

Het festival is vernoemd naar de mimosabloem. Op Internationale Vrouwendag – in Italië Festa della Donna – geven vrouwen elkaar traditiegetrouw mimosabloemen, de eerste bloeiers na de winter. In Italië staat dan ook het feestelijke element op deze dag voorop. Mogen en kunnen kiezen is sowieso al een feest. Daarom kiezen wij ervoor om op deze avond vooral de keuzemogelijkheid te vieren.

Dus: kies maar! Waar heb je zin in?

We bieden je een programma vol vrolijke keuzestress ;-) Er is zo veel te beleven, dat je onmogelijk alles kunt meemaken. Gelukkig wordt het eind van de avond een groot dansfeest! Heb je meegedaan aan de salsaworkshop, dan kun je de geleerde moves meteen in praktijk brengen. Waarmee niet gezegd is dat je niet ook de je buikdansbewegingen prima kwijt kunt in de latin muziek van DJ La Pasión....  Dansen in je eigen stijl, gewoon omdat het kan!

 

WORKSHOPS

Er worden korte workshops gegeven in salsa en buikdans, maar je kunt ook luisteren naar semi-akoestische muziek, lekkere hapjes versnaperen en/of kletsen. Er is daarnaast een expositie van bijzonder kunstzinnige sierraden en een serie vrouwenportretten te bewonderen Kom dus ook en beleef een heerlijk ongecompliceerde avond! En (als je durft): mannen ook welkom!

Buikdans

Over buikdansen wordt vaak gezegd dat het van oorsprong een dans voor vrouwen onderling was. Het is sowieso geweldig om met vrouwen samen de bewegingen te leren die de buikdans zo aantrekkelijk maken. Het is een leuke en afwisselende manier om het ijs te breken en elkaar beter te leren kennen. Door middel van uitleg, samen dansen, groepsopdrachten en kringdansen maak je je de basis eigen en heb je tegelijkertijd een leuke tijd met elkaar. Lerares Leana zorgt voor rokken, heupsjaaltjes, topjes voor alle deelnemers. De buikdansworskhop deze avond wordt verzorgd door Leana van Art of Bellydance. Na de workshop volgt een einddans door Leana.

Salsa

Salsa legt de nadruk op beweging. Dat betekent ook dat er geen vaste volgorde is waarin wordt gedanst. De man leidt en bepaalt aan de hand van de muziek de figuren. Er wordt niet over de vloer bewogen, maar alles wordt ongeveer op de vierkante meter gedanst. Ingewikkelde figuren met de armen zijn typisch voor de salsa. De voeten doen alleen de basispas met enkele beperkte varianten. Jeannette Strijker begeleidt deze workshop.

MUZIEK

Suara - luistermuziek

Suara speelt covers van Ella Fitzgerald, Caro Emerald, Norah Jones, Adele en Corinne Bailey Rae en andere inspirerende artiesten. Het duo bestaat uit Marian Burema en Jeroen Wester. Zij spelen een afwisselend repertoire met klein gearrangeerde liedjes.

The Serenade Sisters

The Serenade Sisters bezingen de liefde in al haar facetten. De vier charmante zangeressen nemen je mee over hoge bergen en door diepe dalen, naar een wereld vol vurig verlangen, romantische avonden, heftige jaloezie en gebroken harten. Liedjes van alle tijden passeren de revue in een jasje van a cappella vierklanken, swingende vingerknips en verrassende instrumentale begeleiding. Leun achterover en geniet… maar pas op dat je niet in katzwijm valt!  

DJ La Pasión aka DJ Mary

De avond wordt afgesloten door deze in de Noord-Nederlandse latin dance scene zeer populaire DJ met een stevig stuk salsamuziek. De heupen los en draaien maar!

 

DJ La Pasion (aka DJ Mary)

 

Deze avond wordt mede mogelijk gemaakt door Zonta en de Soroptimisten Assen 

 

Meer exposities, muziek, dans en art performance: