Evenement

vr 12 okt
Beeldende kunst

Kunst aan de Vaart After Class

College Tour 'Fotografie als kunstvorm' door René Alberts

 
Datum:
Vrijdag 12 oktober 2018 13:30
Locatie:
Podium Zuidhaege - De Schalm

Kunst aan de Vaart College Tour met René Alberts en Sake Elzinga

Let op wegens omstandigheden is de collegtour verplaatst naar vrijdag 10 mei 2019.

René Alberts noemt zichzelf dichter in woord en beeld. Omdat kunstenaar een te ruim begrip is. Omdat zichzelf fotograaf noemend het woord te kort doet. Omdat de dichter dan toch ook het beeld weer mist. Zo heeft de dichter in woord en beeld een vlag gevonden die de lading zo goed mogelijk dekt.

Feitelijk gaan zijn foto’s en zijn gedichten allemaal over hetzelfde, namelijk de liefde voor het leven, en over de liefde in het algemeen en voor sommige mensen in het bijzonder. De liefdevolle blik voor wat hij onderweg ziet, opvangt en vastlegt, waar onderweg dan ook mag zijn. Soms met grote gebaren, maar vaker nog met oog en hart voor het kleine. En toch wil hij zichzelf ook de ruimte geven om andere paden te bewandelen. De praktijk is dat dat maar zelden gebeurt.

Tijdens Kunst aan de Vaart 2018 exposeerde René zijn nieuwe serie ‘Het trage leven’. Met gebruikmaking van langere sluitertijden, en door tijdens het fotograferen zelf in beweging te zijn ontstaan beelden waarbij het verschil tussen foto of tekening vaker wegvalt.

René exposeert met enige regelmaat her en der, treed een paar keer per jaar op als dichter, en brengt zijn gedichten uit in fraaie, handgemaakte boekjes in eigen beheer.

René woont en werkt in Groningen. De stad waar hij geboren en getogen is, en waar hij nooit een reden heeft gevonden om naar elders te vertrekken.


www.renealberts.nl

 

2018-2019 | iedere 2e vrijdagmiddag van de maand

Het tweede weekend van september kun je weer genieten van Kunst aan de Vaart in Assen. Heb je zin om ook daarna regelmatig in de sfeer van Kunst aan de Vaart te komen? Dat kan! In samenwerking met Podium Zuidhaege organiseert Kunst aan de Vaart 10 keer een AFTER CLASS!

Iedere tweede vrijdag van de maand is er een Kunst aan de Vaart After Class van een kunstenaar die tijdens Kunst aan de Vaart exposeert. Het kan een demonstratie zijn, een gastles, een workshop om zelf aan de slag te gaan, een lezing of een presentatie.

Je kunt je nu al inschrijven voor de volgende After Classes:

9 november                     

Lambert Kamps (beeldend kunstenaar, vormgever, uitvinder) presenteert zijn werk, geïllustreerd  met foto’s en video.

7 december                      

Grootse natuur voor iedereen door Greetje Feenstra (beeldend kunstenaar)   - exposeert in gymzaal  van de Aubussonhal Vaart ZZ 83 ingang Kerkhoflaan

Hou deze website en die van Kunst aan de Vaart in de gaten voor de volgende After Classes en meer informatie.

12 okt,  9 nov, 7 dec, 11 jan, 8 feb, 8 mrt, 12 apr, 10 mei, 14 jun,

12 jul

tijd:       13:30 uur

prijs:     wisselt per kunstenaar

Meer beeldende kunst: