Evenement

za 27 okt
Theater, Muziek

JeugdTheaterFestival | Muziek van Toon door Kamerorkest Divertimento & Toon Tellegen

Kamerorkest Divertimento & Toon Tellegen

 
Datum:
Zaterdag 27 oktober 2018 19:00
Locatie:
Podium Zuidhaege - De Schalm

Divertimento & Toon Tellegen / Muziek van Toon

27 oktober 2018 | zaterdag

Kamerorkest Divertimento speelt & Toon Tellegen vertelt

Een prachtig samenspel van de bekende schrijver en dichter Toon Tellegen en het Asser kamerorkest Divertimento. Deze speciaal voor het JeugdTheaterFestival samengestelde voorstelling, wordt maar liefst twee keer opgevoerd! Na afloop is er een kennismaking met de schrijver en signeert hij zijn boeken, die ter plekke worden verkocht.

Toon Tellegen schrijft al vele jaren verhalen voor kinderen. In 1984 verscheen zijn eerste kinderboek Er ging geen dag voorbij: negenenveertig verhalen over de eekhoorn en de andere dieren. In de verhalen van Tellegen spelen dieren als de mier en de eekhoorn vaak de hoofdrol. De verhalen zijn vaak filosofisch van aard. Enkele boeken zijn met prijzen bekroond. Toon Tellegen schrijft nog steeds en met grote regelmaat gedichten.

De verhalen worden omlijst door een dierenmuziekprogramma: zo komt de olifant voorbij (Debussy, la Berceuse des éléphants), de vogels (Rimski-Korsakow, Danse des oiseaux) en de leeuw (Poulenc, le Lion amoureux). Ook worden er werken van Brahms, Bizet, Rameau en Sibelius uitgevoerd.

 

[6+]

zaal        Schalm

tijd         15:00 uur + 19:00 uur

prijs       kinderen € 3,50 , volwassenen € 5,00

Extra activiteit / Signeersessie na afloop van de voorstelling

Meer theater en muziek: