Evenement

za 11 mei
Theater

Inez Timmer | Vijf minuten voor Aanvang

- de mallemolen van het leven van musicalartieste Inez Timmer -

 
Datum:
Zaterdag 11 mei 2019 20:00
Locatie:
Podium Zuidhaege - De Schalm

Een leven vol tegenstellingen samengebracht in de solomusical ‘Vijf minuten voor aanvang’ door Inez Timmer.

 

Glamour en eenzaamheid

Onrust achter de coulissen, lichte paniek in de kleedkamer. De artiesten worden omgeroepen, de licht en geluidsmensen staan paraat. Er heerst een gespannen bedrijvigheid die het publiek ontgaat. Vijf minuten voor aanvang van de voorstelling is het vaak een georganiseerde chaos in het hoofd van een artiest. ‘Waar slaap ik straks in München .... Oh, de gynaecoloog moet ik nog terugbellen, maar wat is opvlieger in het Duits? Wat doet die rimpel daar opeens? Waar kan ik vanavond een borrel halen? Huh, welke idioot heeft die tekst nu veranderd??’

En dan is het tijd om te stralen. Altijd. Geen excuus.

In deze solomusical vertelt Inez het verhaal van een internationale musicalartieste, steeds weer aarden in een ander land en aanpassen aan een andere cultuur. Inez vertelt over het buitengewone leven achter de schermen en over bewonderd worden door duizenden mensen. Een verhaal over roem, glitter en glamour, en je tegelijkertijd moederziel alleen kunnen voelen.

Ouderdom zonder gebreken

De voorstelling doet een boekje open over hoe een artieste van middelbare leeftijd zich in de internationale musicalwereld zich staande moet houden. Wat moet je met al je ervaring en energie wanneer je te oud wordt voor jonge rollen en te jong bent voor oude rollen? Op het toppunt van je carrière de bizarre ervaring hebben dat je plek wordt ingenomen door de jongere generatie. Na meer dan veertig jaar op het podium nog immers de hang naar succes en erkenning hebben en het wezenloze gevoel dat je ergens de boot hebt gemist. Persoonlijke ontboezemingen van Inez geven een kijkje in de wereld van de internationale musical. 

Cadeautje voor jonge artiesten én babyboomers

Het intieme kijkje dat Inez met deze solomusical in haar leven geeft is een cadeautje voor de jonge generatie artiesten. Over een leven van incasseren, steeds weer opnieuw beginnen, steeds weer een nieuwe aanvang maken. En het doorzettingsvermogen en de moed die daarvoor nodig is. Over leven in uitzinnige vreugde en warmte en maar ook in eenzaamheid. Leren onderhandelen over contracten, gehaaid worden. Over auditie doen, steeds weer. Afwijzingen leren incasseren, teleurstelling. En vooral om steeds weer de moed bijeen te rapen om opnieuw te beginnen, het is immers altijd vijf minuten voor aanvang.

Ook voor de generatie babyboomers is deze solomusical een ware eyeopener. Wie zegt dat je als zestigplusser niet meer gezien mag worden? Juist dan heb je nog zoveel te geven en kun je je wijsheid en ervaring inzetten voor de jongere generatie.

Meer dan veertig jaar ervaring op de planken

De Friese Inez Timmer is internationale musicalactrice, theatermaakster en zangeres. Ze speelde in Duitsland, Oostenrijk en Nederland in meer dan dertig bekende musicals. In Straatsburg trad ze op met het Metropole orkest en met de musical ‘De klokkenluider van Notre Dame’ werkte ze in New York. Ze bevoer als artieste op cruiseschepen alle zeven wereldzeeën maar sinds 2012 heeft ze zich toegelegd op het spelen van intieme theatervoorstellingen in Nederland. Haar laatste voorstellingen kregen lovende recensies in de diverse media en zijn in het hele land te zien in grote en kleine theaters en op bijzondere locaties.

 

 

Meer theater: