Evenement

zo 17 mrt
Theater

Het Vertelcafé| Jeanet Landman

- Wereldverteldag -

 
Datum:
Zondag 17 maart 2019 15:00
Locatie:
Podium Zuidhaege - Multilokaal

Vertelcafé / De Verhalenhoed

Wereldverteldag

- Mythes, legendes en heldenverhalen -

Wereldwijd organiseren vertellers en vertelkringen bij het begin van de lente vertelvoorstellingen. Om de kunst van het vertellen te vieren, om mensen te laten genieten van verrassende verhalen en om elkaar te ontmoeten en te inspireren. De activiteiten sluiten aan bij een jaarlijks thema. Het thema van Wereldverteldag 2019 is Mythes, legendes en heldenverhalen.

Het Vertel café van 17 maart staat in het teken van Wereldverteldag. Gastverteller is Stan Fritschy. Stan de Verhalenman is meesterverteller, verteldocent en cultureel ondernemer in en vanuit Zwolle.

Hij vertelt al meer dan 25 jaar verhalen aan iedereen die het horen wil. Vaak voor kinderen en vaak over erfgoed.

"Verhalen voeden hart en geest en zijn het cement tussen de stenen van de steden en dorpen waarin we leven," aldus Stan.

Ook vertellers van vertelgroep De Verhalenhoed zullen verhalen, passend bij het thema van Wereldverteldag, laten horen.

Een plaats reserveren voor het Vertelcafé  kan bij Jeanet Landman (verhalenvertelster en organisatie Vertelcafé), jestola@xs4all.nl   06 13590459

Op zondag 17 maart, aanvang 15.00 uur. De toegang is gratis, een vrijwillige bijdrage is welkom.

www.verhalenhoed.nl

 

Het Vertelcafe Assen is dé ontmoetingsplek voor verhalenvertellers en luisteraars. Voor iedereen die er even uit wil op de zondagmiddag. Een keer in de maand smakelijk vertelde verhalen. Spannend, romantisch, waargebeurd, er komt van alles langs. Ook gedichten, liedjes en muziek. Elke maand een ander thema, andere vertellers en een muzikaal intermezzo. Wil je zelf een verhaal vertellen? Meld je dan van te voren even aan.

Het Vertelcafé is een initiatief van Vertelgroep De Verhalenhoed uit Assen o.l.v. Jeanet Landman in samenwerking met Podium Zuidhaege.

data        17 mrt, 12 mei

zaal        Theatercafé

tijd         15.00 uur

prijs       vrijwillige bijdrage

 

Meer theater: