Evenement

zo 24 feb
Theater

Het Vertelcafé| Jeanet Landman

- door De Verhalenhoed -

 
Datum:
Zondag 24 februari 2019 15:00
Locatie:
Podium Zuidhaege - Theatercafé

Vertelcafé / De Verhalenhoed

Op deze zondagmiddag is er weer een gevarieerd programma met verhalen, poëzie en muziek, in een gemoedelijke setting.

Verhalenverteller Geert Zijlstra komt uit het Groninger Westerkwartier en is één van de leden van het vertelcollectief 'Kom op Verhoal'. De 10 leden van het collectief hebben zich gespecialiseerd in het vertellen van streekverhalen, sagen en legendes, die een sterke verbinding met de geboortegrond hebben. Er komen bekende personen als Jan de Roos, IJje Wiekstra en de heks Griet Koenes langs. Maar ook streekverhalen met 'Jan Kriek' en 'Hendrik Hut en de Baggelbeer'. Geert combineert zijn verhalen met liedjes in de streektaal, deels teksten op bestaande muziek uit de jaren 60-70, maar vooral ook eigen werk. Muziek-verhaal-muziek-verhaal, kom langs en geniet van dat, allemaal!

Marineke Leijenhorst en Manuel Claasen hebben een programma met eigen gedichten rond het thema “relaties”. Manuel praat de gedichten aan elkaar. Naast zijn werk als beeldend kunstenaar houdt hij zich bezig met schrijven en musiceren (diverse blokfluiten) en houdt hij lezingen en voordrachten. Hij was docent Nederlands en leidde een toneelgroep. Marineke Leijenhorst werkt met klei en andere beeldende materialen en houdt zich bezig met  poëzie en toneelimprovisatie. Marineke en Manuel wonen in Gasselte.

Henny Riepma vertelt het verhaal van Reprobus, ook bekend als Sint Christoffel. Het is een legende die symbool staat voor de zoektocht van de mens, waarbij de rivier in het verhaal  symbool staat voor het leven.

Yvonne de Witte zorgt voor een muzikale omlijsting van de verhalen.

Zondag 24 februari, aanvang 15.00 uur.

De toegang is gratis, een vrijwillige bijdrage is welkom.

Dé ontmoetingsplek voor verhalenvertellers en luisteraars. Voor iedereen die er even uit wil op de zondagmiddag. Een keer in de maand smakelijk vertelde verhalen. Spannend, romantisch, waargebeurd, er komt van alles langs. Ook gedichten, liedjes en muziek. Elke maand een ander thema, andere vertellers en een muzikaal intermezzo. Wil je zelf een verhaal vertellen? Meld je dan van te voren even aan.

Het Vertelcafé is een initiatief van Vertelgroep De Verhalenhoed uit Assen o.l.v. Jeanet Landman in samenwerking met Podium Zuidhaege.

www.verhalenhoed.nl

 

data       24 feb, 17 mrt, 12 mei

zaal        Theatercafé

tijd         15.00 uur

prijs       vrijwillige bijdrage

 

meer informatie: jestola@xs4all.nl  - 06 – 135 904 59

 

Meer theater: