Evenement

zo 20 jan
Theater

Het Vertelcafé | Jeanet Landman

- Verhalen van Sneeuw en IJs -

 
Datum:
Zondag 20 januari 2019 15:00
Locatie:
Podium Zuidhaege - Theatercafé

Vertelcafé / De Verhalenhoed met Verhalen van sneeuw en ijs a

2018-2019 | zondag

Dé ontmoetingsplek voor verhalenvertellers en luisteraars. Voor iedereen die er even uit wil op de zondagmiddag. Een keer in de maand smakelijk vertelde verhalen. Spannend, romantisch, waargebeurd, er komt van alles langs. Ook gedichten, liedjes en muziek. Elke maand een ander thema, andere vertellers en een muzikaal intermezzo. Wil je zelf een verhaal vertellen? Meld je dan van te voren even aan.

Op zondag 21 januari is er weer een Vertelcafé; een zondagmiddag vol hartverwarmende verhalen in de koude tijd van het jaar. Het thema is dit keer: “Verhalen van sneeuw en ijs”; Buiten is het guur, maar binnen brandt het vuur van verhalen van vroeger en nu, waar je je hart aan kunt warmen.

Gastverteller is Vertelvrouwe Frédérique te Dorsthorst-de Muij. Vorig jaar heeft het publiek ademloos naar haar geluisterd. Frédérique is een veelzijdig vertelster. Jong en oud houdt ze geboeid door haar expressieve, beeldende manier van vertellen. Ze zet graag de kracht en de dynamiek van verhalen in om mensen met elkaar en met zichzelf in verbinding te brengen.

 Frédérique vertelt onder andere 'Hoe Jongen zijn naam verdiende'. Tijdens de jacht voor het midwinterfeest wil Jongen zijn kans grijpen en een dappere daad stellen om zijn eigen naam te verdienen. 'Hoe Jongen zijn naam verdiende' is een verhaal dat gaat over de vooroordelen die mensen hebben én over het voldoen aan verwachtingen van anderen, in plaats van je je eigen dromen en je eigen hart te volgen. Maar het is ook een verhaal over de onvoorwaardelijke liefde van ouders naar hun kinderen toe, over het buiten de gebaande paden denken en vooral over níet zomaar elkaar klakkeloos napraten.

Wil je zelf een verhaal vertellen? Fijn als je het vooraf even aanmeldt bij Jeanet Landman. Zij heeft de organisatie van het Vertelcafé in handen en heeft zelf ook weer een mooi verhaal in petto.

Het Vertelcafé vindt plaats in het gezellige theatercafé van Podium Zuidhaege, waar natuurlijk ook iets te drinken kan worden besteld. We beginnen om 15.00 uur.

Het Asser Vertelcafé heeft elke maand een ander thema, andere vertellers en een andere muzikale omlijsting. De organisatie is in handen van vertelgroep De Verhalenhoed uit Assen.

Contactpersoon is Jeanet Landman: jestola@xs4all.nl   06 13590459

Aanvang 15.00 uur. De toegang is gratis, maar een vrijwillige bijdrage is welkom.

Het Vertelcafé is een initiatief van Vertelgroep De Verhalenhoed uit Assen o.l.v. Jeanet Landman in samenwerking met Podium Zuidhaege.

data      20 jan, 24 feb, 17 mrt, 12 mei

zaal        Theatercafé

tijd         15.00 uur

prijs       vrijwillige bijdrage

meer informatie

jestola@xs4all.nl  

06 – 135 904 59

Jeanet Landman

 

 

Meer theater: