Evenement

zo 29 mrt
Theater

GEEN Vertelcafé | 29 maart 2020

- GEEN Vertelcafé i.v.m. Corona-virus -

 
Datum:
Zondag 29 maart 2020 14:30
Locatie:
Podium Zuidhaege - Multilokaal

Podium Zuidhaege volgt de richtlijnen en aanwijzingen vanuit het RIVM, de overheid en de GGD Drenthe met betrekking tot het coronavirus.

Naar aanleiding van de maatregelen van het kabinet heeft het bestuur van Podium Zuidhaege besloten zijn verantwoordelijkheid te nemen en het door de regering opgelegde protocol te volgen en uit te voeren. Dit betekent vooralsnog dat vanaf vrijdag 13 maart tot en met dinsdag 31 maart het hele gebouw gesloten is.

Nadere berichtgeving over de verdere procedure volgt te zijner tijd via deze website.

https://www.podiumzuidhaege.nl/evenement/podium-zuidhaege-corona-virus/20332

 

 

Vertelcafé met verhalen over Jong in WOII

Vertelgroep De Verhalenhoed

Het Vertelcafé is dé plek voor verhalen over oorlog en bevrijding, zeker in dit herdenkingsjaar. Ze hebben voor deze editie als uitgangspunt gekozen voor: Jong in WOII.

Er zijn nu nog mensen die de Tweede Wereldoorlog hebben meegemaakt, maar die waren toen nog jong. Hun verhalen willen ze graag vertellen. Het hoeven geen grote heldenverhalen te worden – juist niet; het gaat om het “gewone” leven in een ongewone tijd. Hoe hebben mensen die tijd ervaren? En vooral ook: hoe hebben ze de bevrijding ervaren?

De verhalen leveren herkenning op voor anderen die het hebben meegemaakt. Voor diegenen die dit niet hebben meegemaakt is het van belang om te weten hoe het is om in een bezet land te leven. Het is van belang om te weten dat dit een deel van onze geschiedenis is. En dat democratie een groot goed is.

Het Vertelcafé is een initiatief van Vertelgroep De Verhalenhoed uit Assen o.l.v. Jeanet Landman in samenwerking met Podium Zuidhaege.

Zaal 1.05

Aanvang 14.30 uur.
De toegang is gratis, een vrijwillige bijdrage is welkom.

Meer theater: