Evenement

zo 4 okt
Muziek

GEEN Muziekkamer | Quatuor Æternum

- GEEN concert -

 
Datum:
Zondag 4 oktober 2020 11:15
Locatie:
Podium Zuidhaege - De Schalm

Helaas gaat dit concert in verband met het coronavirus niet door!

 

Ter herdenking van 75 jaar vrijheid organiseert Muziekkamer Assen een bijzonder concert. En welke muziek is daarvoor meer geschikt dan het Quatuor pour la Fin du Temps van de Franse componist Olivier Messiaen? Geschreven en voor het eerst uitgevoerd in januari 1941 in een ijzig Duits krijgsgevangenkamp, past het stuk uitstekend in deze herdenking.

Het werk heeft zijn wortels in de gruwelijkheden van de tweede wereldoorlog, maar de thema’s die de muziek laat horen - de pijn, het geloof, maar ook de hoop – maken dat het een stuk is dat ook in de huidige tijd zeer relevant en ontroerend is. Dit wordt nog eens versterkt door de samenstelling van het ensemble, Quatuor Æternum. De (grotendeels) jonge, zeer talentvolle musici uit verschillende continenten (Japan, VS, Portugal en Nederland) laten zien en horen dat er hoop geput kan worden uit het overbruggen van grenzen en verschillen.

ZAAL: DE SCHALM
TIJD: 11.15 — 12.30 (zonder pauze)
PRIJS: €10,- INCL. DRANKJE ACHTERAF

Quatuor Æternum: Bailey Wantuch (VS) – viool Marta Xavier (Portugal) – klarinet Mai Miyagaki (Japan) – piano Arjen Vredenberg (Nederland) – cello

Meer muziek: