Evenement

zo 16 mei
Theater, Beeldende kunst, Film, Dans

GEANNULEERD | Middle East Film Festival

- de inspirerende voortzetting van het Arab Film Festival -

 
Datum:
Zondag 16 mei 2021 19:30
Locatie:
Podium Zuidhaege - De Schalm, Theatercafé

Het Middle East Film Festival in Assen is de voortzetting van het Arab Film Festival van de afgelopen jaren. Met het festival willen de organisatoren een genuanceerd beeld tonen van het sociale, culturele en maatschappelijk leven in het Midden-Oosten.

Familiefestival

Door behalve het vertonen van films ook andere activiteiten te organiseren voor het hele gezin, willen ze ontmoetingen en verbindingen mogelijk maken tussen bezoekers van het festival met verschillende culturele achtergronden en de aanwezige filmmakers. Hiervoor worden rondom de vertoonde films gesprekken en discussies georganiseerd.

Ook kun je rekenen op familietheater, dans, muziek, poëzie, kleine videoproducties en culinair theater: het worden twee dagen om nooit te vergeten!

 

Expositie

Vanwege het Covid-19 virus werd het festival doorgeschoven van oktober 2020 naar mei 2021. Toch was de start van het filmfestival al tijdens de opening van de tentoonstelling ‘Art without Borders’. Twee getalenteerde Iraanse kunstenaars exposeerden van 2 oktober tot en met 13 november 2020 in Podium Zuidhaege. De kunstenaars, Hossein Tadi en Amir Mohamadzadeh, zijn verbonden aan het grote kunstenaarscollectief rondom het Drawing museum/ The Drawing Bunker in Teheran.

De opening van de tentoonstelling werd door een grote groep kunstenaars in Iran via internet live op de voet gevolgd. Ook de schrijvende pers in Teheran publiceerde over deze unieke expositie.

Samenwerking

Het festival is voor iedereen die geïnteresseerd is in film in het algemeen en de artistieke ontwikkeling in het Midden-Oosten in het bijzonder. Naast de informatie die mensen ontvangen via de gebruikelijke nieuwsuitingen wil het festival ook een andere kant laten zien. Ook jongeren en bewoners van het AZC in Assen maken deel uit van het festival en leveren een eigen bijdrage aan het programma.

Bij de organisatie van het filmfestival is nauw samengewerkt met het Arab Film Festival Rotterdam.

Andere samenwerkingspartners zijn:

  • AZC Assen
  • Terra College
  • Vincent van Gogh College
  • Nederlands Anderstalige Vriendschapsstichting voor Taal en Cultuur (NAVTC).
  • Jozefkerk Assen
  • Drawing Museum Teheran
  • Podium Zuidhaege
  • Een grote groep vrijwilligers

Meer theater, beeldende kunst, film en dans: