Evenement

vr 9 apr
Beeldende kunst

GEANNULEERD | Expositie | René Alberts

- dichter in woord en beeld -

 
Datum:
Vrijdag 9 april 2021 16:00
Locatie:
Podium Zuidhaege - Rondleiding

René Alberts is ‘dichter in woord en beeld’.

Omdat hij foto’s maakt en gedichten schrijft. Omdat de benaming kunstenaar de lading niet dekt. Omdat deze benaming precies zegt waar het voor hem over gaat.

Het ‘woord’ vindt met grote regelmaat zijn plek in zijn gedichten. Daarmee treedt hij ook op en geeft hij in eigen beheer dichtbundels uit. Want zijn gedichten willen de wereld in, ze willen contact met anderen, ze willen voorgedragen worden en gelezen worden.

Het ‘beeld’ vindt zijn weg in de foto’s die hij maakt. Een rode draad in zijn fotowerk is de langlopende serie ‘Plaats delict’. Daarnaast werkt hij constant aan een aantal kortere serie’s.

Zowel in ‘woord’ als in ‘beeld’ zijn kijken en luisteren de belangrijkste ingrediënten. Het gaat
over hij de wereld om zich heen ziet en ervaart, hoe hij zijn eigen plaats daarin ziet, gekruid met een stevige portie fantasie. Wat echt is of niet laat hij graag over aan de toeschouwer. De waarheid ligt soms dichtbij, maar wordt net zo vaak en net zo lief geweld aangedaan. Zo bouwt hij langzaam aan zijn eigen wonderlijke universum.

René is één van de drie oprichters van dichters-collectief GAL. Gemiddeld vier keer per jaar organiseert GAL een middag of avond met poëzie en muziek in afwisselend Groningen, Assen of Leeuwarden. Daarnaast werkt René op ABK Minerva als specialist fotografie.

Meer beeldende kunst: