Evenement

zo 8 sep
Muziek

Drentsch Peil XL | Peilsessie III

- Peilsessie III -

 
Datum:
Zondag 8 september 2019 15:00
Locatie:
Podium Zuidhaege - Theatercafé

Drentsch Peil XL – Peilsessie III

In september vindt het evenement Drentsch Peil XL plaats in drie Drentse steden. Same Old, Isa Zwart, Silent Hill, Jooz, en Satter ft. Beansprout zijn geselecteerd voor de Peilsessie III bij ons in Podium Zuidhaege. Support act op de 8ste september is Aufglaut.

Drie van de acts worden geselecteerd voor het coaching traject Hit the North, een project van Eurosonic Noorderslag in samenwerking met de drie noordelijke provincies. Onderdeel van het Hit the North traject zijn onder andere optredens op Eurosonic, de bevrijdingsfestivals in Groningen, Drenthe en Friesland, in de Neushoorn en op Into The Great Wide Open.

Kijk voor meer informatie hierover op de website of Facebookpagina van Drentsch Peil XL.

Zaal Theatercafé

Datum: 8 september

Tijdstip 14:00 uur

Entree: gratis

Showcasefestival Drentsch Peil XL komt naar Assen

Het weekend van vrijdag 6 tot en met zondag 8 september staat geheel in het teken van muzikale talentontwikkeling. Het grootste showcasefestival voor Drentse muzikanten, Drentsch Peil XL strijkt in het derde weekend van september namelijk neer in Meppel, Emmen en Assen. Zeven geselecteerde, aanstormende Drentse talenten zullen hun kunsten gaan vertonen op zes podia, verdeeld over de drie bovengenoemde steden.

Meedoen is belangrijker dan ‘winnen’: Drentsch Peil XL is namelijk bedoeld om de lokale acts een duwtje in de rug te geven. Eerder dit jaar waren er al ‘peilsessies’ waarbij werd gemeten waar elke deelnemer zich bevond in het traject. Met de nodige feedback en tips hebben de acts de gehele zomer de tijd gehad om zich voor te bereiden op het aansluitende showcastefestival in drie Drentse steden.

Daar blijft het niet bij: Drentsch Peil nodigt namelijk ieder jaar een aantal ‘support-acts’ uit, acts uit de rest van Nederland die net een stapje verder in hun carrière zijn dan de geselecteerde Drentse muzikanten. Dit jaar zijn dat The Vices, No Wow, Anemone, Sorry John en Aufglauft. In Assen is dat Aufglauft. Daarnaast worden er drie acts uitgenodigd om deel te nemen aan het interprovinciaal coachingtraject Hit The North en mogen spelen op Eurosonic en één van de noordelijke Bevrijdingsfestivals.


Drentsch Peil werd ooit opgericht als onderdeel van een drieluik ‘peilen’ in de Noordelijke provincies. En waar Friesch en Groningsch Peil na een korte levensduur stopten, pakte Stichting The Bake Shop, de organisator van Drentsch Peil door. In 2016 werd er gefuseerd met festival Speakers met Kopp’n, en ontstond Drentsch Peil XL.

Het volledige programma voor Drentsch Peil XL is te vinden op www.drentschpeilxl.nl

Deelnemers dit jaar zijn: Tim Kamphuis, Same Old, Silent Hill, Moonradio, Satter Ft Beansprout, Jooz en Isa Zwart.

Jooz / Foto Kim Dijkstra

Meer muziek: