Evenement

wo 17 apr
Diversen

Biblionet Drenthe | Voorleeswedstrijd

- Basisonderwijs -

 
Datum:
Woensdag 17 april 2019 14:00
Locatie:
Podium Zuidhaege - De Schalm, Theatercafé

Finales van de Nationale Voorleeswedstrijd en de Read2Me voorleeswedstrijd

Op woensdagmiddag 17 april en donderdagavond 18 april worden in Podium Zuidhaege te Assen de provinciale finales van de Nationale Voorleeswedstrijd (basisonderwijs) en Read2Me voorleeswedstrijd (brugklassen voortgezet onderwijs) gehouden.

Ruim 160 Drentse basisscholen doen mee aan de gemeentelijke voorronden van de Nationale Voorleeswedstrijd, georganiseerd door de lokale bibliotheken. De winnaars van de schoolwedstrijd (meestal leerlingen uit groep 7/8) nemen in maart deel aan de gemeentelijke voorrondes. De beste voorlezer van de gemeentelijke ronde gaat naar de provinciale finale georganiseerd door Biblionet Drenthe.

Dit jaar al weer voor de 26e keer!

Acht scholen voor voortgezet onderwijs doen met ca. 50 brugklassen mee aan de voorleeswedstrijd Read2Me. De beste voorlezers uit de brugklassen van deze acht scholen gaan rechtstreeks door naar de provinciale finale Read2Me in Assen.

Het is de bedoeling dat de juryleden uit elke voorleeswedstrijd één winnaar kiezen, de overige kandidaten eindigen allemaal als nummer twee. De winnaar mag door naar de landelijke finale die respectievelijk op 22 mei 2019 in Amstelveen (basisonderwijs) en 25 mei 2019 in Utrecht (brugklassers) gehouden zullen worden.

De voorleeswedstrijden

De voorleeswedstrijden zijn een initiatief van Stichting Lezen in samenwerking met de bibliotheken. De betrokken organisaties willen met deze wedstrijden een breed publiek laten zien dat voorlezen niet alleen belangrijk, maar vooral ook erg leuk is!

video nationale voorleeswedstrijd

Meer diversen: