Noord Drents Kamerorkest Divertimento

Noord-Drents Kamerorkest Divertimento

Divertimento is een kamerorkest dat al sinds 1971 bestaat. Divertimento is Italiaans voor vermaak, plezier en dat is wat de leden hebben in het samen muziek maken. Elke dinsdagavond wordt er bij Podium Zuidhaege in Assen in een goede, gezellige sfeer flink gerepeteerd om samen een afwisselend programma onder de knie te krijgen.

Sinds november 2017 hebben ze een nieuwe jonge enthousiaste dirigent. Kees van der Harst daagt hen uit om aan een geheel nieuw repertoire te beginnen.

Wat is een kamerorkest?

Een kamerorkest is een orkest met strijkers, hout en koperblazers en slagwerk. Het speelt muziek dat speciaal voor wat kleinere orkestbezettingen is geschreven, maar ze willen ook de uitdaging aangaan om andere muziekstijlen te spelen en in andere samenstelling, met remplaçanten, concerten te geven. Het aantal leden van een kamerorkest kan oplopen tot wel veertig.

Gezocht: violisten en altviolisten!

Ze hebben dringend versterking nodig bij onze violen en altviolen. Verder zijn er nog vacatures voor een 2e fluit, 2e hoorn en 2e fagot.  Speel je een van deze instrumenten, of ken je iemand die een van deze instrumenten bespeelt en belangstelling heeft, neem dan contact op met: bestuur@divertimento-drenthe.nl of telefonisch met Fred van ’t Hul (voorzitter) 0593-567324.

Of kom langs op hun repetitie op dinsdagavond, van 20 tot 22 uur in de H.P. Keuningzaal in Podium Zuidhaege te Assen!

www.divertimento-drenthe.nl