Noord Drents Kamerorkest Divertimento

Noord Drents Kamerorkest Divertimento

Divertimento is een kamerorkest dat al sinds 1971 bestaat. Divertimento is Italiaans voor vermaak, plezier en dat is wat de leden hebben in het samen muziek maken. Elke dinsdagavond wordt er bij Podium Zuidhaege in Assen in een goede, gezellige sfeer flink gerepeteerd om samen een afwisselend programma onder de knie te krijgen.

Wat is een kamerorkest?

Een kamerorkest is een orkest met strijkers, hout en koperblazers en slagwerk. Het speelt muziek die speciaal voor wat kleinere orkestbezettingen is geschreven. Dat is vaak repertoire uit de tijd dat de symfonieorkesten nog niet zo groot waren als tegenwoordig. Het aantal leden van een kamerorkest kan oplopen tot wel veertig.

Met spoed gezocht: violisten en altviolisten!
We zijn met spoed op zoek naar violisten en altviolisten! Speel je (alt)viool, of ken je iemand die dit instrument bespeelt en belangstelling heeft, neem dan contact op: bestuur@divertimento-drenthe.nl of telefonisch met Connie Franssen: 0592 501439. Of kom langs op onze repetitie op dinsdagavond, van 20 tot 22 uur in de H.P. Keuningzaal in Podium Zuidhaege te Assen!

divertimento