Podium Zuidhaege Sunday Afternoon Sessies

Podium Zuidhaege Sunday Afternoon Sessies

Singer-songwriters zijn niet langer veroordeeld tot het spelen in kroegen met lawaaierig publiek.

 

Sinds 22 mei 2016 houden wij bij Podium Zuidhaege in Assen de Sunday Afternoon Sessies. Dé gelegenheid voor creatieve muzikanten om met hun repertoire vanaf een podium met professioneel licht en geluid de oren te strelen van een geïnteresseerd publiek.

Te vaak geven singer-songwriters hun optredens in cafés waar het publiek vooral komt voor elkaar en de borrel. Ze worden weggestopt in een hoekje en niet zelden overstemd door het indringende geluid van het espressoapparaat. Anna Abdulova, bij velen beter bekend als Anna Fado en programmeur bij Podium Zuidhaege in Assen, vindt dat dat anders moet. En kan! Want voortaan biedt zij artiesten de gelegenheid om in het Theatercafé van Podium Zuidhaege hun songs ten gehore te brengen. Na afloop kan het publiek hun waardering tonen door een bijdrage te storten in de Sunday Afternoon Trommel. De opbrengst is voor de optredende artiest. Singer-songwriters die geïnteresseerd zijn in het geven van een optreden kunnen contact opnemen met Anna via programmering@podiumzuidhaege.nl.

Anna Abdulova: “Ik heb zelf vaak gezien dat een artiest moest optreden op plekken waar het allesbehalve stil was. Veel van de liedjes die zij speelden kwamen dan niet tot hun recht. Ik maak veel optredens mee waarbij ik graag zou horen wat er gespeeld wordt, wat niet lukt omdat er te veel omgevingsgeluid is of er enorm gekletst wordt. Eeuwig zonde, vind ik, dus wilde ik graag een plek creëren waar dat anders is. Dat gaat nu gebeuren!”

 

2016-05-09 14.28.14

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *