26 nov – DE VOORSTELLING ‘KAMERSLAG’ DOOR DE LEGE RUIMTE GAAT HELAAS NIET DOOR!

DE VOORSTELLING ‘KAMERSLAG’ DOOR DE LEGE RUIMTE GAAT HELAAS NIET DOOR!

De Lege Ruimte speelt ‘Kamerslag’

– De titel ‘Kamerslag’ verwijst naar het toneelstuk ‘Die Zimmerschlacht’ (1967) van de Duitse schrijver Martin Walser. Sinds de opvoering is ‘Zimmerschlacht’ een begrip in het Duitse theater. De ingrediënten: een kamer, een aantal personen en een fysiek en verbaal slagveld. In ‘Kamerslag’, dat overigens niets te maken heeft met het stuk van Walser, onderzoekt theatergezelschap De Lege Ruimte de grenzen van het melodrama: waar houdt melodrama op en wordt het slapstick?

Vader, moeder en zoon herdenken de sterfdag van een zoon en een broer. Buiten is het herfst. En er hangt een oorlog in de lucht. Binnen vloeit de drank. En alles staat bol van ingehouden woede en nog niet ontsluierde geheimen. De bom móét barsten. En de bom barst. Depressief van aard? Bezoek dan deze voorstelling en kom er gelouterd weer uit, in het besef dat het allemaal nog veel erger kan! Zo erg, dat er hard gelachen mag worden.

De Lege Ruimte is een theatergezelschap waar ambitieuze amateurs onder professionele begeleiding voorstellingen maken. De laatste jaren maakte het gezelschap vooral opera en muziektheater. Nu keert het terug naar haar core business: het theater.

 

Tekst en regie: Jos Visscher.

Spel: Esther Wybenga (Adelheid), Johan Hilhorst (Johan)en Aly Kampinga (Rosalie).

De Lege Ruimte is een theatergezelschap waar ambitieuze amateurs onder professionele begeleiding voorstellingen maken.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *