Foto-expositie ‘De Ziel van Zuidhaege’

FOTO-EXPOSITIE ‘De Ziel van Zuidhaege’

In Podium Zuidhaege hangt per 3 mei de foto-expositie ‘De Ziel van Zuidhaege’. Deze expositie is het resultaat van een samenwerking tussen de Asser Historische Vereniging en Podium Zuidhaege, het podium voor kunst en cultuur dat aan de Zuidhaege 2 gevestigd is. Wij nodigen u hierbij van harte uit om bij de opening van deze expositie aanwezig te zijn.

Deze tentoonstelling is een van de projecten waarmee Podium Zuidhaege zich verder wil verbinden met de stad Assen en haar inwoners. De geschiedenis van kunst en cultuur bepaalt een groot deel van de ziel van een stad. Daarom hebben we samen met de Asser Historische Vereniging de geschiedenis van onze locatie teruggezocht. Het gebied, het pand en de voormalige bouwwerken op dit terrein kennen een rijke geschiedenis. Van deel van het landgoed Overcingel naar het Wilhelmina Ziekenhuis waar veel Assenaren geboren zijn naar podium voor kunst en cultuur, waar vele Assenaren van jong tot oud zich bekwamen in de schone kunsten – hoe ‘bezield’ kan een plek zijn? De expositie houdt een vaste locatie in Podium Zuidhaege en is dagelijks te bezichtigen.

 

Poldy Koot (Podium Zuidhaege)

Ben Geitenbeek (Asser Historische Vereniging)

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *