1 juli – ‘Het geheim van Stradivari’ door Egelmuziek

Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd
Date(s) - 01/07/2017
19:30 - 21:15

Locatie
Podium Zuidhaege - Zaal de Schalm

Categorieën


1 juli – Egelmuziek brengt ‘Het geheim van Stradivari’

– Op  1 juli speelt  het familieconcert Het geheim van Stradivari door Egelmuziek bij Podium Zuidhaege. Een concert met oude en nieuwe muziek, met jonge en ervaren muzikanten.

De jonge vioolbouwster Luna is op zoek naar de juiste toon voor haar violen. Ze verdiept zich in de geschiedenis. Hoe heeft de beroemde vioolbouwer Stradivari gedacht, hoe luisterde hij naar muziek? “Af en toe voel ik hoe het was, in het Cremona van 1700, en dan kan ik het toch niet pakken,” verzucht ze tegen haar broer Sole. “Mag het ook 1717 zijn?” vraagt Sole, “Dat is gemakkelijker voor mijn tijdmachine.” Zoals Luna in het verleden leeft, begint voor haar broer de jaartelling bij Einstein. Voor hem zijn grenzen slechts virtueel.

Zo staat Luna dan als een dief in de nacht in Stradivari’s werkplaats. Natuurlijk is de maestro nog aan het werk. “Que fai?, wat doe jij hier?” vraagt hij.  Wat moet Luna zeggen? Uiteindelijk vertelt ze alles en dan maken ze een afspraak: Luna blijft drie maanden bij Stradivari werken. In ruil daarvoor komt Stradivari drie maanden naar de tijd die wij het heden noemen.

Luna leert hoe de mensen vroeger werkten. Stradivari luistert naar muziek die toen nog toekomstmuziek was. En is het geheim van Stradivari nu eindelijk ontsluierd?

Een familieconcert met oude en nieuwe muziek, met jonge en ervaren muzikanten. Violen natuurlijk, mandolines, cello’s, klavecimbel, e-gitaar, fluit, slagwerk. met een verhaal en een mysterieuze ballerina. Gespeeld door cursisten van Egelmuziek o.l.v. Marius Greiner.

  • 1 juli in zaal de Schalm
  • Aanvang 19:30 uur tot uiterlijk 21:15 uur
  • Entree €5,-
  • Reserveren via deze pagina

 

Bookings

Er kunnen geen reserveringen meer worden geplaatst voor dit evenement.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *