8 juli – Vertelcafé/ Verhalen van 1001 nacht

Kaart onbeschikbaar

Datum/Tijd
Date(s) - 08/07/2018
15:00 - 17:00

Categorieën


Vertelcafé / 1001 Nacht, de verhalen van Iran

– Dé ontmoetingsplek voor verhalenvertellers en luisteraars. Voor iedereen die er even uit wil op de zondagmiddag. Een keer in de maand smakelijk vertelde verhalen. Spannend, romantisch, waargebeurd, er komt van alles langs. Ook gedichten, liedjes en muziek. Elke maand een ander thema, andere vertellers en een muzikaal intermezzo.

Thema deze maand is 1001 nacht, de verhalen van Iran (Perzië), aansluitend op de tentoonstelling in het Drents museum. IRAN – Bakermat van de beschaving,  te zien van 17 juni tot en met 18 november 2018.

Rondlopen in de grote archeologische tentoonstelling Iran – Bakermat van de beschaving, in het Drents Museum, is als rondstruinen in een sprookjesachtige bazaar in Isfahan. Iran kent een lange enerverende geschiedenis en een hoogontwikkelde cultuur. Het Vertelcafé Assen wil u door verhalen kennis laten maken met Iran. Luisterend naar de verhalen loopt u ook op de bazaar, in de woestijn, in de huizen van de mensen en u ziet het allemaal voor zich. De verhalen bieden ook een kijkje in de harten van de mensen, en laten de verschillen en de overeenkomsten zien.

Jeanet Landman, één van de vertellers zegt: “Mijn kijk op Iran is al zo veranderd, nu ik me in die verhalen verdiep. Heel verrijkend! Maar dat is ook waarom ik zo van vertellen houd”.

De voorstelling wordt gegeven door Jeanet Landman en Fred uit het Broek, collega-verteller uit Nijmegen.

Fred over vertellen: “Een goed verteld verhaal “werkt”. Zo is mijn ervaring. Je kunt wat dat betreft goed bij mij terecht. De zakken van mijn veelkleurige jas zijn gevuld met verhalen van diverse pluimage, die op hun beurt mij weer aanzetten tot het vakkundig vertellen ervan.”

Een plaats reserveren voor het Vertelcafe  kan via jestola@xs4all.nl   06 13590459

 

Datum  zondag 8 juli,

Aanvang 15.00 uur.

De toegang is gratis, een vrijwillige bijdrage is welkom.

Wil je zelf een verhaal vertellen? Meld je dan van te voren even aan. Het Vertelcafé is een initiatief van Vertelgroep De Verhalenhoed uit Assen o.l.v. Jeanet Landman

Contact:   jestola@xs4all.nl  –  06 13590459

 

Zaal:      Theatercafé

Tijd        15.00 uur.

Prijs       een vrijwillige bijdrage is welkom

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *