8 juli – Vertelcafé/ Verhalen van 1001 nacht

Kaart onbeschikbaar

Datum/Tijd
Date(s) - 08/07/2018
15:00 - 17:00

Categorieën


Vertelcafé / Verhalen van 1001 nacht

– Dé ontmoetingsplek voor verhalenvertellers en luisteraars. Voor iedereen die er even uit wil op de zondagmiddag. Een keer in de maand smakelijk vertelde verhalen. Spannend, romantisch, waargebeurd, er komt van alles langs. Ook gedichten, liedjes en muziek. Elke maand een ander thema, andere vertellers en een muzikaal intermezzo. Thema deze maand is 1001 nacht, de verhalen uit Iran (Perzië), aansluitend op de tentoonstelling in het Drents museum. IRAN – Bakermat van de beschaving,  te zien van 17 juni tot en met 18 november 2018.

Een middag met verhalen uit Iran. De verhalen worden verteld door Sahand Sahebdivani  en Jeanet Landman

Sahand Sahebdivani  won de Amsterdam Fringe Gold Award 2017, en was Nederlands Verteller van het jaar 2014.

Sahand is een Nederlandse verteller van Iraanse komaf. Zijn ouders vluchtten 33 jaar geleden uit Iran naar Nederland. Hij is oprichter en uitbater van vertelpodium Mezrab in Amsterdam, waar hij met avonden vol sprookjes, cabaret en muziek een brug slaat tussen culturen. “Jongeren zitten hier schouder aan schouder, met hun mobieltje uit.”

Hij is een graag geziene gast op nationale en internationale podia, waar hij sinds 1999 zijn verhalen drietalig ten gehore brengt. Wie hem wel eens in actie heeft gezien, weet dat hij moeiteloos ieder publiek voor zich wint. Fluisterend, roepend, soms kwetsbaar. Snelle, verrassend goed getimede grapjes, soms vlug dan weer traag, als toehoorder hang je aan zijn lippen.

Binnenkomen in Mezrab voelt alsof je bij een goede vriend binnenloopt. Dat is ook niet zo vreemd, want Sahand heeft in het pakhuis aan het IJ een soort veredelde woonkamer gecreëerd. Grote Perzische tapijten op de vloer, sofa’s, kussens, maar ook een podium en een bar. Een enorme pan met smakelijk geurende soep staat te pruttelen.

Het centrum is zo’n vijf avonden per week openen en ontvangt gemiddeld zo’n 1500 bezoekers per maand. Al jaren staat alles in het teken van storytelling: sprookjes, mythen, sagen, maar ook waargebeurde verhalen worden openhartig gedeeld. Door geoefende vertellers, maar ook door enthousiaste bezoekers.

De organisatie van het Vertelcafe is in handen van verhalenvertelster Jeanet Landman; jestola@xs4all.nl   06 13590459

 

Datum  zondag 8 juli,

Aanvang 15.00 uur.

De toegang is gratis, een vrijwillige bijdrage is welkom.

Podium Zuidhaege, Zuidhaege 2, 9401 NZ Assen

 

 

Wil je zelf een verhaal vertellen? Meld je dan van te voren even aan.

Het Vertelcafé is een initiatief van Vertelgroep De Verhalenhoed uit Assen o.l.v. Jeanet Landman

Contact:   jestola@xs4all.nl  –  06 13590459

 

Zaal:      Theatercafé

Tijd        15.00 uur.

Prijs       een vrijwillige bijdrage is welkom

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *