30 maart – Stageband Jazz Orchestra & Treats

Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd
Date(s) - 30/03/2018
20:00 - 22:00

Locatie
Podium Zuidhaege - Zaal de Schalm

Categorieën


Super Jazz Weekend met Stageband Jazz Orchestra & Treats

– Vrijdag 30 maart faciliteert Podium Zuidhaege een bijzondere samenwerking in de noordelijke jazzscene. Meervoudig prijswinnende Big Band Stageband Jazz Orchestra gaat samen met de spectaculaire Vocal Jazz Group Treats een heel speciaal concert verzorgen.

Vocal Jazz Group Treats presenteert die avond hun eerste CD.  Deze langverwachte debuut-cd bevat naast eigen bewerkingen van bekende jazz standards ook een flink aantal originele composities, geschreven door leden van de band zelf. Het enorm hoge niveau van de zanggroep heeft al veel indruk gemaakt in de noordelijke jazzscene en dus wordt er al lang uitgekeken naar de release van dit debuutalbum.

Een tweede belangrijke reden voor deze concertserie is de première van de door componist Marco Kerver geschreven jazz suite, die uit 4 delen bestaat en circa een uur duurt. Componist/arrangeur Marco Kerver schreef eerder een jazz suite (Life Of A Day 1999), die ook op CD verscheen. Verder schrijft hij veel in opdracht voor grote orkesten als onder andere het Metropole Orkest en het Noordpool Orkest. Ook is hij dirigent van Big Band Want2swing uit Assen.

De meerwaarde van deze samenwerking zit in bestaande dwarsverbanden. De ritmesectie van Treats is de ritmesectie van Stageband Jazz Orchestra. De dirigent (Steven Sluiter) van Stageband Jazz Orchestra is de solist van Treats. De 4-delige jazz suite heeft Treats als feature.

Treats bestaat uit: Anne-Lie Persson, Nynke Hoitsma, Jeroen Kriek en Jasper Blokzijl. Stageband Jazz Orchestra bestaat traditiegetrouw uit de beste en meest aanstormende jazztalenten van Noord-Nederland.

Zaal: De Schalm

Aanvang: 20:00 uur

Entree: €10,00

AANBIEDING: Kom je ook op zaterdag naar het concert van de Central Heat Big Band featuring Ronald Douglas? Dan kun je gebruik maken van onze Super Jazz Weekend voordeelaanbieding: 1 kaart voor beide voorstellingen voor €18,00!

 

Bookings

Er kunnen geen reserveringen meer worden geplaatst voor dit evenement.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *