29 sept – Salsa Night met Ache Cubano

Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd
Date(s) - 29/09/2018
21:00 - 23:45

Locatie
HP Keuningzaal - Podium Zuidhaege

Categorieën Geen Categorieën


+ Salsa Night met Ache Cubano & DJ Nando

– Cubaanse salsa uit Groningen –

De vakantie ligt alweer achter ons, maar dat is geen reden om nog even te blijven hangen in zwoele zuidelijke sferen. Want in Podium Zuidhaege gaan op 29 de heupen los op de Cubaanse klanken van DJ -Nando en de uit Groningen afkomstige Cubaanse band Ache Cubano.

DJ Nado leidt de avond in met een stevige opwarming van de stramme leden tussen 21 en 22 uur, waarna de voltallige 13-koppige band de Salsa Night overneemt tot 12:00 uur. Een setting die er zeker voor gaat zorgen dat je je even niet in Assen lijkt te bevinden.

Voor maar 7,50 euro ben je binnen en krijg je de eerste consumptie gratis! Wel van te voren even reserveren want vol = vol!

Waarschijnlijk is Cubaanse muziek niet het eerste waar je aan denkt als je de stad Groningen in gedachten neemt. Toch is Groningen de thuishaven van de Cubaanse band Ache Cubano, al is hun muziek inmiddels ook ver buiten Groningen bekend. Ache Cubano bestaat nu zo’n negen jaar en speelt naast de traditionele son ook vele andere ritmes als rumba, timba, mambo, guaguancó en chachacha. Ze treden voornamelijk op in Noord-Nederland, wekelijks spelen ze bijvoorbeeld in Groningen in de Cubaanse cafés/restaurants Casa de la Música en Hemingway’s Cuba en ze staan ook geregeld op grote evenementen als de Latin Dance Night en het internationale dansfestival Op Roakeldais. Daarnaast waren ze bijvoorbeeld ook te horen op de Dias Latinos in Amersfoort in 2008 en ook buiten Nederland treden ze regelmatig op, zo speelden ze onder andere in Bosnië op het 17e Salsa Festival Bascarsijske Noci in 2012 en in Duitse steden als Hannover en Braunschweig.

De bandleden komen zelf ook uit alle hoeken van de wereld, zo is zanger Ommis Bonet Cubaans en pianist en achtergrondzanger Ranphrey Domitilia (Fito) komt van Curaçao, net als de geluidsman Deveney Elizabeth, bassist Christian Trapenberg, Michiel Sabre (congas) en Rhyence Silvano (achtergrondzang). Gert Deters (bongo en campana) uit Nederland, Tobi Till (trompet) en David Rock (drums) uit Duitsland, Pascha Shcherbakov (trombone) uit  Rusland, Santiago Fernandez (trompet) uit Spanje en Ronny Atoche (Trombone en achtergrondzang) uit Peru.

Hun eerste cd, getiteld Andar La Habana kwam in april 2014 uit en bevat acht nummers, waarvan het merendeel eigen muziek (geschreven door Ommis Bonet).

Ache Cubano bleef aan de andere kant van de oceaan ook niet onopgemerkt, hun muziek wordt in Ecuador veelvuldig gedraaid in discotheken en op de radio en één van de nummers van de cd, A Dónde Vas, is inmiddels al meer dan 8 miljoen (!) keer bekeken op YouTube.

Wil je al even in de sfeer komen? Klik dan op deze link of op deze en dan  zien we je graag op 29 september!

Bookings

Entreekaart inclusief 1 consumptie

€7,50


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *