24 nov – Concert ‘het Schuutje van Reitsma’ door Törf & Egelmuziek

Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd
Date(s) - 24/11/2017
20:15 - 22:15

Locatie
Zaal 'De Schalm' - Podium Zuidhaege

Categorieën


De voorstelling ‘het Schuutje van Reitsma’ is een hommage aan Evert Reitsma (1924-1984), die in een kleine werkplaats in Baflo met veel liefde en vakmanschap violen bouwde. Stoere violen, met een open klank, zo van het Groninger land. Ze vonden hun weg naar veel noordelijke muzikanten, maar ook naar Amsterdam en zelfs naar het orkest van Tata Mirando.

Törf-violist Marius Greiner speelde op een Reitsma-alt. Lang geleden alweer verkocht, jammer. Het door Egelmuziek vorig seizoen gespeelde ‘De werkplaats van Stradivari’ werd in de samenwerking met Törf natuurlijk ‘het Schuutje van Reitsma’. Törf-zanger Henk Scholte vertelde hierover in het programma ‘Twij Deuntjes‘ op Radio Noord. Dat vonden veel luisteraars erg leuk; een levend stukje geschiedenis.

Törf en Egelmuziek spelen in dit concert samen veel nieuwe muziek. Een folkgroep met een strijkorkest. Met verhalen van Henk over Evert Reitsma en over Baflo.

Je hebt twee keer de kans om dit bijzondere concert mee te maken: een keer in Veenhuizen (Coco Maria op 25 november om 15:15 uur) én een keer in Zaal de Schalm in Podium Zuidhaege op vrijdagavond 24 november om 20:15 uur.

Concert ‘het Schuutje van Reitsma’ door Törf en Egelmuziek  

Aanvang: 20:15 uur

Entree: €12,50

Reserveren via 06 30 26 28 89

  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *