24 maart – Theater APK speelt ‘Een Zuster’

Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd
Date(s) - 24/03/2018
20:00 - 22:00

Locatie
Theatercafé - Podium Zuidhaege

Categorieën


Theater APK speelt ‘Een Zuster’

– Na Een dochter, hun succesvolle theaterbewerking in 2016 van Vele hemels boven de zevende en Een oom, een variatie voor theater op locatie van Oom Wanja (2017), speelt Theater APK nu de derde in deze reeks: Een zuster.

Voor deze voorstelling hebben ze The National Health van Peter Nichols (1969) een paar decennia geüpdatet. Speelt bij Nichols het verhaal zich af in een ziekenhuis in het Engeland van de zeventiger jaren, bij APK is een regionaal ziekenhuis in het noorden van Nederland rond de eeuwwisseling het speelterrein. De satirische, wrange stijl van Nichols geven zij meer accent door aan de soap-opera-scènes musicalachtige liedjes toe te voegen.

De onderliggende bezorgdheid voor wat individuen elkaar kunnen aandoen – kenmerkend voor de stukken van Nichols – blijft overeind in de interactie tussen de patiënten en wordt versterkt door de gevaarlijk op eigen gewin ingestelde directrice.

Het is moeilijk om Peter Nichols (1927) onder te brengen in een of ander theaterhokje. Dat maakt zijn werk boeiend. Hij heeft voor diverse media geschreven en behandelt de meest uiteenlopende thema’s. In  A Day in the Death of Joe Egg bijvoorbeeld blijkt het huwelijk van een echtpaar de druk van het opvoeden van een hopeloos gehandicapt kind niet te kunnen overleven. De patiënten van The National Health lijden en sterven.

Het is niet voor het eerst dat APK kiest voor een stuk van deze schrijver. In het verre verleden hebben zij (voorheen Spakaat) met veel succes Passion Play gespeeld, waarin op genadeloze wijze wordt getoond wat mensen in kleine liefdevolle kring elkaar kunnen aandoen, hoe zij elkaar in overspel en verraad volledig kunnen slopen.

Een zuster: 6 bedden op een mannenzaal in een klein regionaal ziekenhuis. Patiënten met hun angsten en eigenaardigheden, hun onzekerheid en hun verveling. Een affaire tussen dokter en verpleegster. En… nòg een verrassende affaire…

Regie: Yolly van Kan,

Zaal: Schalm

Aanvang: 20:00 uur

Entree: €10,00

 

Bookings

Er kunnen geen reserveringen meer worden geplaatst voor dit evenement.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *