22 sept – De Flutfilosoof door Ronald Hünneman

Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd
Date(s) - 22/09/2018
20:00 - 22:00

Locatie
Podium Zuidhaege - Zaal de Schalm

Categorieën


DE FLUTFILOSOOF

– een satire –

Op zaterdag 22 september trappen we het theaterseizoen af met filosoof en theatermaker Ronald Hünneman. Aanvang 20:00 uur, entree 15 euro.

Filosoof en theatermaker Ronald Hünneman is weer eens vrijgezel en begint op Tinder een zoektocht naar een aantrekkelijke vrouw met gevoel voor ironie. Dag-in-dag-uit glijden honderden foto’s onder zijn vingers door. Om het keuzeproces te vergemakkelijken gaat hij tot zijn eigen verbazing de vrouwen opdelen in categorieën. Dit type vrouw voldoet zeker niet. Dit type zeker wel. En bij deze hangt het er vanaf.

Erg succesvol is zijn aanpak niet. De enkele contacten die hij krijgt stranden tijdens de eerste chatsessies. Maar juist als hij het op wil geven, geeft een stewardess van de KLM een gouden tip die hem een lunch én een dansles met een prachtige vrouw oplevert.

Maar dan het vervolg. De eerste serieuze ontmoeting. Ronald vreest dat ze hem zal gaan bestoken met vragen waar hij een bloedhekel aan heeft: Hoe sta jij in het leven? Wat ben jij ten diepste voor persoon? Welke voorkeursdenkstijl heb jij: rood, blauw, geel of groen? Wat doet er voor jou werkelijk toe? En vooral, waar komen je voorouders eigenlijk vandaan?

Om het gesprek met deze prachtige vrouw, en tot nu toe de enige die wat in hem lijkt te zien, tot een goed einde te brengen smeedt Ronald een ingenieus plan ten einde haar de filosofische onzinnigheid van haar ondervraging in te laten zien.

Maar is haar gevoel voor ironie sterk genoeg om dit plan te laten slagen?

 

Regie: Henk van der Veen

 

Waarom een voorstelling door een filosoof?

Filosofie hoort niet in dikke of onleesbare boeken. Filosofie hoort niet in stoffige cafés waar geleerde dames en heren zich peinzend buigen over abstracte vraagstukken. Filosofie hoort middenin de samenleving. Filosofie is theater. En in het theater hoort een filosoof vastgeroeste en dierbare ideeën van het publiek uit te dagen en te ondermijnen, met ironie, humor en filosofisch venijn.

Ronald Hünneman is filosoof, schrijver en theatermaker. Hij studeerde filosofie in Groningen, was dertien jaar leraar in het speciaal onderwijs (Zeer Moeilijk Opvoedbare Kinderen) en doceerde op de Rijksuniversiteit Groningen, Erasmus Universiteit en Universiteit van Leiden. Meer dan tienduizend mensen woonden zijn performance lecture “Pijnlijke Contacten” bij.

www.deflutfilosoof.nl en www.ronaldhunneman.com

Bookings

€15,00


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *