21 april & 12 mei – TAD TALKS American Dream

Kaart onbeschikbaar

Datum/Tijd
Date(s) - 21/04/2018
20:00 - 22:00

Categorieën


TAD TALKS American Dream

Op 21 april en 12 mei vinden in respectievelijk de Statenzaal van het Drents Museum en theater De Schalm van Podium Zuidhaege twee ‘TAD Talks’ plaats, inspirerende en muzikale lezingen rond het thema ‘The American Dream’ (TAD). Het beloven bijzondere avonden te worden en daarom lichten we graag vast een tipje van de sluier op. Onder andere de volgende inspirators hebben inmiddels hun medewerking toegezegd:

21 april – Drents Museum

TANGARINE,
de muzikale broers Sander en Arnout Brinks.

Tangarine werd wereldberoemd in heel Nederland als vaste huisband van De Wereld Draait Door. Vorig jaar trokken de mannen dwars door hun favoriete land Amerika en voelden bij alles wat ze zagen de melodieën als vanzelf opwellen. Einddoel van de reis was Tucson, Arizona, waar het duo een nieuw album opnam in samenwerking met de Amerikaanse rootsband Calexico.

HARCOURT KLINEFELTER,
theoloog, filosoof en voormalig persvoorlichter van Martin Luther King.
Harcourt Klinefelter zet zich op hoge leeftijd nog altijd in voor zijn gedachtengoed; bouwend aan vrede in de wereld, zoals King hem leerde toen ze samenwerkten, predikt hij liefde en geweldloosheid als wapen tegen oorlog, haat en racisme. ‘Je kunt de dromer vermoorden, maar niet de droom.’

Reserveren voor deze TAD talks kan via het sturen van een e-mail naar communicatie@drentsmuseum.nl.

12 mei – Podium Zuidhaege

WILLEM POST,
Amerika-deskundige, historicus en publicist.

Willem Post weet alles over Amerika en is een veelgevraagd analist/commentator/deskundige voor een groot aantal media in binnen- en buitenland. Hij volgde de presidentsverkiezingen op de voet, verzorgt ieder kwartaal een ‘Trump-update’ en weet als geen ander hoe het gesteld is met de actuele American Dream…

BERT WAGENDORP & LEA KLIPHUIS,
schrijver, essayist & columnist en singer/songwriter.

De roman Ventoux betekende de grote doorbraak voor Bert Wagendorp. Singer/songwriter Lea Kliphuis betovert menig hart met haar unieke geluid. Gezamenlijk toerden zij (met meerdere muzikanten en acteurs) door Nederland met de rockopera ‘Lance, the rise and fall in 14 songs’, waarvoor JW Roy de songs schreef. En programma, cd, en boek over de opkomst en ondergang van de Amerikaanse wielrenner Lance Armstrong, waarvoor zij onlangs de Nico Scheepmaker Beker kregen, de vakprijs voor het beste sportboek van 2017.

Bovenstaande is slechts een tipje van de sluier… De kaartverkoop voor beide avonden is begonnen, dus reserveer snel, want het aantal plaatsen is beperkt.

Reserveren voor 21 april (Statenzaal, Drents Museum) aanvang 20:00 uur, € 10,00
Reserveren voor 12 mei  (De Schalm, Podium Zuidhaege) aanvang 20:00 uur, € 10,00

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *