15 jan – De Verdieping met Kieswijzer Levensbeschouwing door André Droogers

Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd
Date(s) - 15/01/2018
19:30 - 22:30

Locatie
Theatercafé - Podium Zuidhaege

Categorieën


De Verdieping staat op 15 januari in het teken van het bijzonder lezenswaardige boek Kieswijzer levensbeschouwing van emeritus hoogleraar culturele antropologie André Droogers.

In zijn inleiding voert Droogers je mee langs tal van inzichten in het zingevingslandschap. Dat helpt ons bij onze zoektocht naar zinnige antwoorden op levensvragen. Als zinzoeker mag je deze avond simpelweg niet missen. Kom op 15 januari dus naar Podium Zuidhaege en schrijf je op www.deverdieping-assen.nl of via deverdieping@home.nl in.

 Kieswijzer levensbeschouwing

Wat valt er te kiezen? Waar staat u eigenlijk zelf?

André Droogers – Emeritus hoogleraar culturele antropologie aan de VU

Steeds meer mensen vullen hun levensbeschouwelijke rugzakje op hun eigen wijze. Vroeger bepaalden kerken de richting, maar nu maken mensen zelf wel uit wat zinnige antwoorden zijn op levensvragen. Ze kiezen hun eigen bronnen, zowel religieuze als atheïstische bronnen. Vooral de media zijn in deze tijd de leverancier van ideeën. Het aanbod is groter en gevarieerder dan ooit.

André Droogers heeft een praktisch en toegankelijk boek geschreven onder de titel ‘Kieswijzer levensbeschouwing’. Het boek is een wegwijzer door het zingevingslandschap. 150 alternatieven komen aan bod, zoals ‘In de ban van God’ en ‘God in de ban’, of ‘Hiernumaals’ en ‘Hiernamaals’. Achter de concrete keuzes blijkt een beperkt aantal basistypen van levensbeschouwelijke houdingen schuil te gaan. Het boek helpt om doordachte keuzes te maken. Of om antwoorden te krijgen op vragen als: Hoe ga ik om met levensvragen? Heb ik een levensbeschouwing? Ben ik religieus? Atheïst? Ietsist? Nietsist? Deze vragen zijn tegenwoordig moeilijker te beantwoorden dan vroeger. Steeds minder mensen nemen deel aan georganiseerde vormen van  levensbeschouwing. Het levensbeschouwelijk repertoire is tegelijk sterk gegroeid. Mensen zoeken hun eigen weg. U kunt als zinzoeker zich op deze avond bewust worden van uw zoekproces. Voor wie reeds een zinvolle bestemming heeft gevonden kan de lezing dienen als een spiegel: ‘Zit ik nog steeds goed?’

Alvast even proeven? Raadpleeg dan de site www.kieswijzerlevensbeschouwing.nl

André Droogers (1941) is emeritus hoogleraar culturele antropologie, in het bijzonder religieuze en symbolische antropologie, aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. Boeken: Kieswijzer Levensbeschouwing (2017), Boodschap aan elkaar (2016), God 3.0 (2014) en Zingeving als spel (2010). Meer info: www.andredroogers.nl

Aanvang: 19:30 (inloop vanaf 19.00 uur – nazit tot 22:30 uur)

Zaal: Theatercafé (begane grond)

Entree: volwassenen 6 euro; jongeren 4 euro

 

Informatie en aanmelding:

www.deverdieping-assen.nl; deverdieping@home.nl

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *