5/6 oktober: Theaterproductie Drentse Harten

Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd
Date(s) - 05/10/2018 - 06/10/2018
Hele dag

Locatie
Podium Zuidhaege

Categorieën


Podium Zuidhaege / Drentse Harten

Theaterproductie verplaatst naar oktober 2018

Podium Zuidhaege start dit jaar met het community art project Drentse Harten. Voor dit project, dat draait om de verbindende kracht van kunst en cultuur, zoeken wij samenwerking met docenten, cursisten, muzikanten, zangers, theatermakers en alle anderen die gebruik maken van de ruimtes binnen Podium Zuidhaege. Ook vragen wij buurtbewoners en organisaties binnen Drenthe in het algemeen en Assen in het bijzonder een bijdrage te leveren aan dit project.

Drie onderdelen

Drentse harten bestaat uit drie verschillende onderdelen.

Deel 1: Make-over van het gebouw – een metamorfose van Zuidhaege 2 van instituut naar levend bewijs van de kracht van kunst en cultuur, door muurschilderingen, een heldere bewegwijzering en sfeerbeelden van de activiteiten en ‘bewoners’ van Podium Zuidhaege;

Deel 2: Kunst door kunst – kunstproject voor en door Drenten met als thema ‘Wat betekent kunst voor jou?’. Verfraaiing van lokalen en kunstwerken in lokalen en gangen, gemaakt door gebruikers van de ruimtes. De voor dit onderdeel vervaardigde kunstwerken krijgen een permanente plek binnen de ruimtes van Podium Zuidhaege;

Deel 3: Theaterproductie Drentse Harten – met theater-, muziek-, en dansgroepen vanuit Podium Zuidhaege, onder leiding van creatief productiebedrijf Van Straat tot Laan.

Met het project wil Podium Zuidhaege de verbindende kracht van kunst en cultuur aantonen en bezoekers laten zien wat alle huurders van Podium Zuidhaege op dat gebied te bieden hebben.

Op 25 januari vond de aftrap van het project plaats en zijn er al verschillende concrete plannen gesmeed. De grootte van uitvoering van het project hangt deels af van aanvullende subsidies die ervoor zijn aangevraagd. Sowieso worden delen van het project gerealiseerd.

Voor wie niet bij de startbijeenkomst aanwezig kon zijn maar wel op de hoogte wil blijven maken we per maart een digitale nieuwsbrief. Wil je die ook ontvangen? Stuur dan een mail naar drentseharten@podiumzuidhaege.nl, dan houden we je per e-mail op de hoogte.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *