12 mei – TAD TALKS – The American Dream

Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd
Date(s) - 12/05/2018
20:00 - 22:00

Locatie
Podium Zuidhaege - Zaal de Schalm

Categorieën


TAD TALKS American Dream

Op 12 mei vinden in theater De Schalm van Podium Zuidhaege de tweede serie ‘TAD Talks’ plaats, inspirerende en muzikale lezingen rond het thema ‘The American Dream’ (TAD). Het belooft een bijzondere avond te worden en daarom lichten we graag vast een tipje van de sluier op. Onder andere de volgende inspirators hebben inmiddels hun medewerking toegezegd:

WILLEM POST,
Amerika-deskundige, historicus en publicist.

Willem Post weet alles over Amerika en is een veelgevraagd analist/commentator/deskundige voor een groot aantal media in binnen- en buitenland. Hij volgde de presidentsverkiezingen op de voet, verzorgt ieder kwartaal een ‘Trump-update’ en weet als geen ander hoe het gesteld is met de actuele American Dream…

BERT WAGENDORP
Deze schrijver, essayist & columnist is afkomstig uit de Achterhoek en zegt al heel snel: ‘Doe es ff normaal allemaal!’ Hij is al 12 jaar een van de invloedrijkste columnisten van de Volkskrant. De roman Ventoux betekende de grote doorbraak voor Bert Wagendorp als schrijver. Afgelopen jaar verscheen zijn roman Masser Brock over een columnist van een grote krant, die twijfelt over zijn vak en de waarheid. Samen met songwriter J.W. Roy ontving hij de Nico Scheepmaker Beker, de vakprijs voor het beste sportboek van 2017. Ze ontvingen deze prijs voor de rockopera Lance, the rise and fall in 14 songs, een programma, cd en boek over de opkomst en ondergang van de Amerikaanse wielrenner Lance Armstrong.

LEA KLIPHUIS

Lea Kliphuis betovert menig hart met haar unieke geluid. Deze zangeres, gitariste en songwriter bracht in 2010, na een reis door de Verenigde Staten, haar debuutalbum Can I come by? uit. Deze folkrockplaat is geïnspireerd op artiesten als Emmylou Harris, Bruce Springsteen, Johnny Cash en Loretta Lynn. Haar nieuwe album heet: ‘cause the world owes me nothing’ en dat vat de inhoud van het album goed samen. “Geen gezeik, je moet het gewoon doen!” zegt zij er zelf over.

MARCEL WOLTERS

Marcel Wolters is strafrechter bij de Rechtbank Noord Nederland, onder andere bij de meervoudige strafkamer. In deze Strafkamer behandelen en beoordelen drie rechters zwaardere of complexere strafzaken. Speciaal voor de TAD Talks laat hij zijn licht schijnen over de verschillen tussen het Nederlandse en het Amerikaanse rechtssysteem.

Bovenstaande is slechts een tipje van de sluier… De kaartverkoop is begonnen, dus reserveer snel, want het aantal plaatsen is beperkt.

Zaterdag 12 mei, theater De Schalm Podium Zuidhaege, aanvang 20:00 uur, € 10,00

Bookings

Er kunnen geen reserveringen meer worden geplaatst voor dit evenement.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *