10 juni – Vertelcafé: De Verhalen van Vermaning

Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd
Date(s) - 10/06/2018
15:00 - 17:00

Locatie
Zaal 'De Schalm' - Podium Zuidhaege

Categorieën


Vertelcafé: De Verhalen van Vermaning

Dé ontmoetingsplek voor verhalenvertellers en luisteraars. Voor iedereen die er even uit wil op de zondagmiddag. Een keer in de maand smakelijk vertelde verhalen. Spannend, romantisch, waargebeurd, er komt van alles langs. Ook gedichten, liedjes en muziek. Elke maand een ander thema, andere vertellers en een muzikaal intermezzo.

Op 10 juni heeft het Vertelcafé als thema: De Verhalen van Vermaning – over Tjerk Vermaning. In samenwerking met de PeerGrouP.

In aanloop naar het grootschalige theaterspektakel De Affaire Vermaning en de tentoonstelling in het Drents Museum warmt PeerGrouP op met een viertal verhalenavonden over de omstreden amateurarcheoloog.

Vermaning werd in de jaren zeventig beroemd door zijn archeologische vondsten bij Hoogersmilde. De prehistorische vondsten van Vermaning werden enige tijd later door wetenschappers in twijfel getrokken en bestempeld als vals. Bijna veertig jaar na dato zijn de vondsten nog altijd omstreden.

Samen met inwoners van Hoogersmilde en omgeving deed PeerGrouP diepgravend onderzoek naar het leven van Vermaning. Al snel werd duidelijk dat heel veel mensen hem hebben gekend. Onder de noemer Verhalen over Vermaning worden via diverse invalshoeken verhalen over hem verteld. Vaste gast op de verhalenavond is historicus Anja Schuring, co-auteur van het boek De Zaak Vermaning. Haar boek verschijnt op 8 juli a.s. bij de opening van de gelijknamige tentoonstelling in Drents Museum.

Heb je zelf een verhaal over Tjerk Vermaning? Mail ons op verhalenoververmaning@peergroup.nl

De middag wordt muzikaal omlijst door door accordeon ensemble Het Clockhuys uit Haren. Muziek die Tjerk vaak heeft gehoord, want zijn vader speelde accordeon.

 

Data en locaties:
Vr 18 mei – Bibliotheek Smilde, Kon. Julianastraat 65, 9422 GA Smilde
Vr 25 mei – Dorpshuis d’Olde Bieb, Sportlaan 2 9423 PV Hoogersmilde
Vr 1 juni – Bibliotheek Beilen, Kampstraat 2, 9411 KS Beilen
Zo 10 juni – Podium Zuidhaege, Zuidhaege 2, 9401 NZ Assen
Zo 8 juli – Gouverneurstuin te Assen (aftrap samenwerkingsproject met Drents Museum)

De andere avonden beginnen om 20.00 uur. Vanaf 19.45 is er inloop. In Podium Zuidhaege begint het ’s middags om 15:00 uur!

Het Vertelcafé is een initiatief van Vertelgroep De Verhalenhoed uit Assen o.l.v. Jeanet Landman: jestola@xs4all.nl  –  06 13590459

 

Zaal: De Schalm

Tijd 15.00 uur.

Prijs:  een vrijwillige bijdrage is welkom

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *